[ X ]
[ X ]
[ X ]
FRESH
ANDREEA BĂLAN, MAI ÎN FORMĂ CA NICIODATĂ. Cum arată artista în costum ...
Pasha Parfeni A LANSAT PIESA „Chitara mea”: Așa o bunătate de melodie ...
Cristina Ceauș a lansat CÂNTEC NOU, în colaborare cu Frații Ștefaneț! ...
Descoperire ȘOCANTĂ în timp ce câțiva tineri filmau un videoclip pe ...

Jumătate de viață – FĂRĂ CARNE! Bloggeriță: „În clasa a 7-a am decis că sunt matură să aleg ce mănânc”

Bloggerița Cristina Evtodii a renunțat la carne mai bine de 13 ani în urmă, așa că de „jumătate de viață”, după cum afirmă ea, este pescotarian, informează SHOK.md.

Cristina, pe Instagram, a povestit cum a ajuns să renunțe la carne și cum e fără ea. „Cred că a venit acel moment să vă povestesc doar începutul. Vor urma și celelalte detalii. Da, sunt pescotarian, de mai bine de 13 ani, iar dacă stau să calculez e chiar jumătate din viața mea de 26 ani. În clasa a 7-a am decis, mi-am anunțat familia că renunț la carne și nimeni nu m-a crezut. Motivul? Nu mi-a plăcut niciodată gustul cărnii. Întotdeauna făceam grimase când vedeam carne în farfurie, însă nu puteam lupta cu “morile de vânt” -părinții, care m-au educat cum au știut ei mai bine, dar să recunoaștem, că abia acum se pune accent pe mâncatul conștient. Ce era în copilăria mea? Era repetată fraza “Trebuie să termini tot din farfurie!” Iar asta chiar poate influența o viață întreagă. În clasa a 7-a am decis că sunt matură să aleg ce mănânc, iar decizia mi-a fost respectată mult peste câțiva ani!”, a povestit ea.

Bloggerița a spus că a renunțat treptat la carne. „Prin metoda selectivă, am ajuns să consum doar carne de pui, pe care ulterior am exclus-o, iată de ce mulți îmi spun că au renunțat la tot tipul de carne și s-au oprit la pui. Sunteți pe calea corectă, dacă asta v-ați propus. Eram clasa a 7-a și credeam că ceva nu e ok cu mine. Rudele, prietenii habar nu aveau că eu sunt pesco-lacto-ovo-vegetarian 🙂 Era o rușine să recunosc. Nu știu de ce. Acum desigur pot discuta la acest subiect, dar mă străduiesc să o fac tacticos, fără să supăr pe cineva. Apreciez gestul celor care decid să devină vegetarieni, frugivori, vegani, flexitarieni, pescotarieni și nu îi condamn pe cei care consumă carne. Fiecare alege ce e mai bine pentru sine.

Am gătit carne! Fostul soț m-a ajutat să depășesc un pic frica de a avea carne în bucătărie. Deși procesul nu mi-a adus satisfacție vreodată, ori habar nu am ce gust va avea acel fel de mâncare, rezultatul era gustos, lucru confirmat și rude, prieteni. Deci da, un vegetarian poate găti carne. Nu neapărat el se va bucura să o facă, dar nici să nu vă imaginați că va leșina în față cărnii. Deși mi s-a întâmplat într-un magazin specializat de carne, dar asta e altă istorie”, a mărturisit Cristina.

SHOK.md


IUN 17, 2019 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Ce îți dorești în această vară?

View Results

Loading ... Loading ...