[ X ]
[ X ]
FRESH
Andreea Bălan apare fără haine în noul videoclip. Imagini rare cu ...
Prezentatoare TV, despre SPORT ACASĂ: „Nu am crezut vreodată că ...
Damian Spinei, despre EXPERIENȚA de la „Românii au Talent”: „Am avut ...
Și-a arătat SÂNII ÎN TOATĂ SPLENDOAREA! Modelul Dorina Darii – purtând ...

Jurnal de CĂLĂTORIE! Vera Nastasiu: „Roma e o destinație frumoasă. Și nu este foarte scumpă” FOTO//

Vera Nastasiu, jurnalista şi experta în dicţie, a vizitat Roma, capitala Italiei. Contactată de SHOK.md, ea a acceptat să scrie un jurnal de călătorie și a povestit ce locuri trebuie să vizitezi, cu ce impresii revii și cum sunt bucatele, viața de acolo.

„Italia este una dintre destinațiile mele preferate. Și nu pentru că, am avut o serie de instruiri acolo, dar pentru că îmi place arhitectura, atmosfera, vremea plăcută, modul în care se comportă italienii. Trebuie să recunosc, că și această vacanță a fost una de vis. Roma ne-a întâmpinat cu 24 de grade în termometre. Ce altceva poți să-ți mai dorești, când la Chișinău erau 8 grade.

Călătoriile mele nu sunt planificate, de cele mai multe ori, când simțim nevoia să plecăm din țară, anunțăm domnișoara care se ocupă de toate deplasările. Ne oferă câteva destinații, cumpărăm tot atunci biletele și evadăm. Cu o singură excepție, în toate celelalte deplasări, cam 6 la număr, am tot muncit în training-uri cu românii noștri stabiliți acolo și nu am avut posibilitatea să văd cu adevărat Roma, Milano, Veneția, Verona, Padova. Am fost doar în trecere și le-am văzut mai mult din geamul mașinii de taxi, decât la pas. De această dată am anulat cu greu toate activitățile, am dat peste cap programul mai multor organizații internaționale, cărora le-am cerut să modifice mai multe agende pentru activități care coincideau cu acea perioadă și am plecat la Roma. Și ca să vă convingeți că în Italia, dacă nu mă organizez, merg doar la muncă, vă anunț că pe 22-23 ianuarie 2018 moderez un training la Torino.

Mie chiar mi-a plăcut istoria, îmi place și acum, sunt fascinată de tot ce au reușit semenii noștri să facă. Grija detaliilor păstrate cu mult gust, reconstituirea unor monumente, arhitectura imperială, monumente impozante, ruinele unor lupte daco-romane, vitejia lui Cezar, dârzenia împăratului Traian sunt doar câteva dintre motivele care au stat la baza deciziei noastre.

Un oraș civilizat, pentru cine a vizitat Roma, nu cred că am spus ceva extraordinar. Tabieturile italienilor sunt atât de plăcute…Dimineața la prima oră își savurează cafeaua, într-unul dintre localurile cochete în drum spre birou, alții citesc ziarele și admiră forfota unei noi zile de muncă. Italienii sunt, prin definiție, niște oameni pozitivi, cărora le plac femeile frumoase, știu să complimenteze din belșug, dar am imunitate. Pentru toți cei care vor să aleagă Roma ca destinație de vacanță, 5 zile sunt suficiente pentru a vedea frumusețile acestui oraș, inclusiv să poți ajunge la Vatican.

Prăjiturile…:) Nu am o problemă legat de felul în care arăt și sunt o norocoasă din acest punct de vedere. Patiseria italiană m-a cucerit încă de acum mulți ani, îmi place înghețata lor, au un fel de înghețată ecologică, pe care n-am mai mâncat-o nicăieri. Și poate un lucru pe care l-am îndrăgit și la Roma, dar și la Viena, faptul că proprietarii localurilor sunt cei care servesc, vorbesc cu tine, te fac să te simți familial, îți aduc ziarul la dejun în localul lor, și au un element de originalitate în abordare, servire, designul localului, cu elemente din familie. Deci, cât timp ești acolo, te simți parte dintr-o dinastie.

Noi chiar ne-am încărcat bateriile și am savurat fiecare zi la Roma. Și chiar dacă am văzut-o în detalii, cu siguranță, peste un an, voi insista să ajung  încă o dată și cu fetița mea. Istoria este una, cred că s-ar îndrăgosti mulți copii de istorie, dacă ar vedea cu adevărat de unde au pornit transformările și procesele în lume. Sunt un om organizat. În orice vacanță știu exact ce vreau să văd. Așa s-a întâmplat și acum.

Am vizitat Santa Maria Maggiore, Colesseumul, Teatrul de Operă, Palatul Expoziției, Columna lui Traian, Mercanti Traiani. Cu altă ocazie am vizitat Vaticanul. . Puteți zbura și cu 50-60 euro pentru un bilet. Înarmați-vă cu o pereche de ghete, o hartă, o companie plăcută și hoinăriți. Opriți-vă să savurați un suc sau o cafea, acolo unde ochii simt că vor să admire priveliștea”, a povestit Vera Năstăsiu pentru SHOK.md.

Cristina TOMAC

Foto: arhivă personală


NOI 11, 2017 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Cine este cel mai sexy model din Moldova?

View Results

Loading ... Loading ...