[ X ]
[ X ]
FRESH
Hellen Monroe, despre cum s-au decis la AL DOILEA COPIL atât de repede: ...
Regina le dă încă o lovitură prințului Harry și lui Meghan Markle. ...
A avut 2 ROCHII DE MIREASĂ! Elena Javelea: „A fost o nuntă moldovenească, ...
Aura – MĂRTURISIRI despre cum a aflat că TATĂL EI NU MAI E: „Eram ...

Mihai Ghimpu împlinește astăzi 67 de ani. Uite ce FELICITARE ORIGINALĂ i-a adresat Alina Zotea! FOTO//

Mihai Ghimpu, Președintele Partidului Liberal (PL), își sărbătorește astăzi ziua de naștere – împlinește 67 de ani. Cu această ocazie, colegii, prietenii și rudele i-au adresat și numeroase felicitări virtuale, informează SHOK.md.

Iată câteva dintre felicitările de pe on-line:

Deputata Alina Zotea i-a adresat liderului de partid cu o felicitare originală, mai exact cu un colaj de fotografii din diferite perioade ale vieții și activității politice, astfel că îl putem vedea pe Mihai Ghimpu în diferite ipostaze: „La mulți ani, dle Președinte Mihai Ghimpu! Vă doresc o viață plină de fericire alături de oameni vrednici să vă dăruiască bucurii și recunoștință. Continuați să rămâneți același om vertical, corect și echilibrat. La cât mai multe reușite în fruntea Partidului Liberal!”.

46640320_184433362512300_2185700726561308672_n

Deputatul Ion Apostol i-a urat: „ Iubit și aclamat, urât si detestat, atât de dușmani , dar și de mulți dintre “ ai noștri” , în această lume lipsită de principii morale și caracter, Mihai Ghimpu , la cei 67 de ani, rāmâne a fi și în continuare un exemplu de conștiintă nationalā de cea mai înaltā probā, un oștean fidel al românismului în Basarabia, dar si în tot arealul românesc. Sā ne trāiesti, Bade Mihai,ca sā realizām visul cel sfânt al românilor- Unirea cu Patria-Mamā- România!”.

Și deputatul Roman Boțan: „La mulți ani Românești, domnule Președinte Mihai Ghimpu!”.

De menționat că, Mihai Ghimpu se află în Canada, în Orașul Halifax, unde a participat la ședința Comitetului pentru dimensiunea civilă a securității (CDS) a Adunării Parlamentare NATO. 8 ore în urmă, pe Facebook, omagiatul a publicat mai multe fotografii de acolo.

SHOK.md precizează, cu referire la wikipedia.org: Mihai Ghimpu s-a născut la 19 noiembrie 1951 în satul Colonița din municipiul Chișinău, în familia Irinei și al lui Tudor Ghimpu. A copilărit tot aici, alături de încă 4 frați: Gheorghe, Visarion, Valentina și Simion. După absolvirea studiilor medii la Școala nr.1, or. Chișinău (actualmente Liceul “Gheorghe Asachi”) urmează Facultatea de Drept la Universitatea de Stat din Moldova. Din 1978 activează în calitate de jurist (ajungând chiar șeful secției juridice) la diferite întreprinderi și ca judecător al sectorului Râșcani din municipiul Chișinău.

Odată cu proclamarea restructurării, se încadrează în Mișcarea de renaștere națională, iar în 1989 devine unul din fondatorii Frontului Popular. Între anii 1990-1998 este deputat în Parlamentul Republicii Moldova și deține funcția de vicepreședinte al Comisiei Juridice. Din 1998 este avocat, șeful biroului asociat de avocați „Credo”. În 1998 este ales președinte al Partidului Reformei, transformat în Partidul Liberal (PL) la Congresul II din 24 aprilie 2005. La alegerile locale din 3 iunie 2007, Mihai Ghimpu devine consilier municipal și președinte al fracțiunii PL în Consiliu Municipal Chișinău. La 11 noiembrie 2007 a fost ales președinte al Consiliului Municipal Chișinău, funcție exercitată până în iunie 2008. Alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009 îl readuc pe Mihai Ghimpu în Legislativul Republicii Moldova, pentru ca după alegerile anticipate din 29 iulie 2009 să participe la formarea coaliției majoritare din Parlament – Alianța pentru Integrare Europeană. La 28 august 2009 este ales președinte al Parlamentului, iar din 11 septembrie 2009 asigură interimatul funcției de Președinte al Republicii Moldova.

Este fratele lui Gheorghe Ghimpu și unchiul primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă.
A fost acționar (cu o participație de o treime) la lanțul de benzinării Eurosim, până în septembrie 2012 când a arendat acțiunile companiei Petrom.

SHOK.md


NOI 19, 2018 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Cine este cel mai sexy model din Moldova?

View Results

Loading ... Loading ...