[ X ]
[ X ]
FRESH
Izolarea în familia Măruţă! Ce activităţi fac Andra şi Cătălin cu ...
Anunțul „Cricova” privind SPARKLING PARTY 2020: „La moment este mai ...
Așa mamă, așa fiică! Prezentatoarea TV, Daniela Ciocanu, și mama sa ...
Secrete de alcov! Tactica pe care a abordat-o Angelina Jolie pentru ...

MOMENT ISTORIC! Ansambul „JOC”, după 30 de ani, va participa la un festival internațional!

Cu suportul instituției prezidențiale, în perioada 9-10 octombrie, ansamblul „JOC” ne va reprezenta țara la Festivalul Internațional Folcloric ,,Dobrovidenie’’ care se va desfășura, în orașul Sankt Petersburg, Rusia. Aceasta este prima participare a renumitului ansamblu „JOC” în capitala de nord a Rusiei după o pauză de peste 30 de ani. Despre aceasta a anunțat Președintele Igor Dodon, într-o postare pe Facebook, informează SHOK.md.

Oficialul a comunicat că a vizitat Ansamblul Național Academic de Dansuri Populare „JOC”, cu conducerea căruia am discutat despre situația actuală a ansamblului și problemele cu care se confruntă, despre elaborarea unei legi-cadru privind consfințirea ansamblului „JOC” ca element cheie al patrimoniului național cultural.

„Țin să subliniez că pe parcursul a 74 de ani de activitate, Ansamblul de Dansuri Populare „JOC” a participat la numeroase concerte și festivaluri naționale și internaționale din peste 70 de țări ale lumii fiind distins cu numeroase medalii, premii şi diplome. Dat fiind faptul că de-a lungul anilor, ansamblul „JOC„ ne-a făcut celebri în întreaga lume, am decis ca aniversarea a 75-a a colectivului, care va fi marcată în anul 2020, și planul de acțiuni consacrat acestei aniversări, să se desfășoare sub egida Președintelui Republicii Moldova.

Am urat succes artiștilor și i-am asigurat de susținere deplină din partea instituției prezidențiale. Trebuie să păstrăm, să promovăm și să valorificăm tradițiile noastre populare care ne definesc ca neam și identitate și să le transmitem viitoarelor generații”, a subliniat Dodon.

SHOK.md


OCT 4, 2019 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Cine este cel mai sexy model din Moldova?

View Results

Loading ... Loading ...