[ X ]
FRESH
Kate Middleton este însărcinată cu al patrulea copil? Declarația făcută ...
A lansat PRIMA COLECȚIE de hanorace! Nathaniel Kowalsky: „Totul a ...
SPOT VIDEO, lansat de Târgul de Crăciun de la Orhei, care nu te poate ...
Pune punctele pe „i” privind CARIERA SA! Cezara: „N-o să mă înjosesc ...

NOI DETALII despre Festivalul Medieval de la Vatra: Se vor desfășura TURNIRURI MEDIEVALE internaționale între maturi și copii!

În perioada 23 și 24 iunie, la Complexul Etno-Cultural Vatra se va desfășura a IV-a ediție a Festivalului Medieval, care va fi gazda Turneului Internațional de Lupte Istorico-Medievale, unde vor participa peste 250 de cavaleri ai cluburilor din Polonia, Republica Belarus, Ucraina și Republica Moldova, informează SHOK.md.

Misiunea cavalerilor în vremurile contemporane e anevoioasă, iar turnirurile și competițiile medievale din cadrul Festivalului Medieval 2018 vor încerca să scoată lumea din cotidian, să o transpună în Evul Mediu pentru a vedea cum trăiau oamenii acelor vremuri, cum se distrau, care le erau ocupațiile. Luptele între cavaleri și turnirurile aduceau în lumina scenei adevărate vedete pentru publicul care savura spectacolul și măiestria mânuitorilor de arme.

În cadrul festivalului se va organiza turnirul la tragerea cu arcul, iar în afară de profesioniștii care vor concura între ei, arbitrați și apreciați de o echipă profesionistă de observatori, vor avea posibilitatea să se înscrie în competiție și vizitatorii. Copiii care doresc să aibă parte de o experiență absolut fantastică în spirit medieval se pot înregistra preventiv sau pe loc la Turnirul Internațional de Tragere cu Arcul, care va avea loc în cadrul Festivalului Medieval. Acestea vor fi ghidați de arcași profesioniști și premiați oficial conform rezultatelor obținute. Cele mai curajoase femei din cluburile internaționale de reconstituire istorică vor concura între ele, fiind puse la diferite încercări, având ca sarcină principală zdrobirea sau tăierea cât mai exactă a diferitor ținte (fructe, legume, sticle). Se vor utiliza cele mai adevărate și mai ascuțite săbii și pumnale medievale.

Un eveniment de o atracție deosebită sunt luptele medievale profesioniste între copii. Copiii vor lupta pe categorii de vârstă de la 8 la 14 ani. Vom asista la lupte unul la unu și trei la trei, unde vor fi utilizate diverse arme medievale cum ar fi sabie, scut, lance, topor, etc. Toate aceste turniruri și competiții sunt de o mare intensitate, cu armuri și arme ce reproduc fidel originalele istorice, de aceea vor respecta un sistem de reguli foarte stricte și standarte ridicate ale echipamentelor de protecție.

Echipa Complexului VARA vă îndeamnă să fiți parte a istoriei pe 23 și 24 iunie și să petreceți două zile departe de forfota orașului la cel mai așetptat eveniment cultural al anului – Festivalul Medieval.

Bilete sunt online pe Afisha.md. Intrarea este gratis pentru copiii până la 12 ani. Toți vizitatorii care vor veni până la orele 11:00, vor intra pe teritoriul Complexului VATRA gratuit. Mai multe detalii la nr. 079551133, pe pagina de facebook și pe pagina oficială a evenimentului.

 

SHOK.md


IUN 13, 2018 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Cine este cel mai sexy model din Moldova?

View Results

Loading ... Loading ...