[ X ]
[ X ]
FRESH
Ruby nu a mai ieșit din casă de aproape o lună. „Ne-am dus destul ...
Lili Lozan STĂ ACASĂ de 20 de zile: „Când văd „romanticii” prin parc ...
Poliția de Frontieră A DAT START UNUI CONCURS pentru copiii angajaților: ...
Regele Thailandei s-a izolat alături de 20 de femei într-un hotel ...

O tânără originară din Moldova ACTIVEAZĂ LA FACEBOOK: „Sunt, din păcate, una dintre puținele femei care lucrează în software, în tehnologie, în Londra”

Dana Muntean s-a născut în Chișinău, dar a crescut în România, și face parte din echipa lui Mark Zuckerberg, la sediul din Londra, informează SHOK.md.

La Londra este cel mai important punct tehnologic al companiei Facebook din Europa. 3.000 dintre cei mai bine pregătiți ingineri, programatori si experți în comunicare din întreaga lume lucrează aici. Printre ei este si Dana Muntean, unul dintre cei mai tineri lideri de la Facebook. La doar 29 de ani se ocupa de dezvoltarea si promovarea celei mai noi platforme a companiei în Marea Britanie si Europa de Est, conducând departamentul care se ocupă de dezvoltarea și promovarea celui mai nou produs Facebook, potrivit stirileprotv.ro.

Potrivit sursei, Dana a inițiat un program pentru tineri aflați la început de drum, care vor să studieze sau să lucreze peste hotare. „Eu sunt din păcate una dintre puținele femei care lucrează în software, în tehnologie, în Londra și cred că din păcate în toată lumea, dar aici sunt extrem de norocoasă”, a declarat ea.

Rețeaua socială promovată de Dana și echipa ei este folosită acum de cele mai importante companii globale pentru a-și conecta angajații din întreaga lume. Se numește Workplace by Facebook, iar ea știe mai bine ca oricine cum funcționează și cum îi poate ajuta pe oameni. „Noi am început să folosim workplace intern ca să ne putem conecta toți, la nivel global și să poți să înțelegi ce se întâmplă în lumea digitală. Este o aplicație ca orice altă aplicație Facebook, pe care o găsim în App Store și Play Store, dar trebuie să plătești ca s-o folosești. Pentru companii costă!”, a mai spus Dana.

Totodată, Dana spune că aparține ambelor țări – Republica Moldova și România.

„Eu mă consider româncă, după naționalitate și moldoveancă după locul de baștină, unde m-am născut. Am multe rude în România, străbunii mei sunt din România. Mi-am petrecut toate vacanțele de vară, de iarnă, în România, Vama Veche, Brașov, Sinaia”, a precizat ea.

Precizăm că, Dana Muntean, în 2012, a primit o bursă la Bard College din New York. A locuit un an în Statele Unite ale Americii, iar în 2013 a ajuns în Marea Britanie, la Universitatea Warwick, unde și-a încheiat studiile și s-a specializat în management creativ și comunicare media. A lucrat apoi pentru mai multe companii cunoscute la nivel global, printre care și Google, iar de doi ani și jumătate face parte din echipa lui Mark Zuckerberg, din Londra. Locuiește la Cambridge, după ce a stat 5 ani la Londra.

SHOK.md


DEC 3, 2019 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Cine este cel mai sexy model din Moldova?

View Results

Loading ... Loading ...