[ X ]
FRESH
Lidia Isac apare GOALĂ în noul ei VIDEOCLIP: „Endorfine, adierea vântului, ...
2018 a început cu un GRAV ACCIDENT! Interpretă: „Mi-am fracturat ambele ...
Startul sărbătorilor de iarnă dat la Orhei într-un MOD NEOBIȘNUIT: ...
A fost aleasă câștigătoarea Miss World 2018. Cum arată cea mai frumoasă ...

PREMIERĂ ABSOLUTĂ! Publicul meloman va putea admira opera bufă „CĂSĂTORIA SECRETĂ” pe scena TNOB „Maria Bieșu”!VIDEO//

În PREMIERĂ ABSOLUTĂ, publicul meloman va putea admira opera bufă CĂSĂTORIA SECRETĂ de DOMENICO CIMAROSA doar pe scena Teatrului Naţional de Operă şi Balet Maria Bieşu, informează SHOK.md

Potrivit unui comunicat de presă, Denumirea originală: Il matrimonio segreto, Libretul de Giovanni Bertati, După piesa omonimă de George Colman şi David Garrick.

Premiera mondială a avut loc la 7 februarie 1792 la Teatrul Curţii Imperiale din Viena, iar Premiera la Chişinău: 26 ianuarie 2018 la Teatrul Naţional de Operă şi Balet Maria Bieşu.

Opera “Căsătorie secretă” de Domenico Cimarosa (1749-1801) se referă la perioada de vârf a operei bufe italiene. Premiera ei a fost în 1792 în Viena, în prezența împăratului austriac Leopold al II-lea – și a avut un succes atât de uimitor încât a devenit unica operă din istoria teatrului mondial care a fost interpretată la bis în întregime. De atunci bunăvoința publicului și criticii rămâne neschimbată, iar opera este considerată până în prezent o capodoperă printre operele italiene din secolul al XVIII-lea.

Opera sintetizează cele mai bune aspecte ale talentului compozitorului: liniile melodice sunt  ușoare și plastice, ritmurile sunt captivante și temperamentale iar orchestrația este perfectă.

Având tendința de a recrea caracterele vii şi umane ale personajelor, Cimarosa trece dincolo de limita tradițională a  operei bufe, anticipând capodoperele lui Mozart și Rossini.

Subiectul operei redă nu doar dragostea ca sentiment care umple inimile tinerilor iubitori, dar și dragostea pentru bani și titluri nobile, iar situațiile amuzante ale personajelor vor intriga şi captiva atenția spectatorilor.

Regizorul operei „Căsătoria Secretă”, Andrea Battistini,  a întruchipat un  joc plin de acţiune şi scene senzuale ale personajelor, în care există multe secrete, intrigi, pasiune, incredibile răsturnări și transformări. Conducerea muzicală – Andriy Yurkevych, scenografia spectacolului este semnată de maestrul Iurie MateiArtist al Poporului,  costumele sunt concepute de Anastasia Spătaru.

În aceste 2 zile de premieră distribuția va fi diferită, astfel în rolurile principale vor fi:

Carolina – Mariana Bulicanu / Ana Cernicova
Lisette  – Lilia Șolomei, Artist Emerit
Fidalma – Lilia Istrati / Anastasia Tverdohlib
Geronimo – Alexei Digore / Alexei Botnarciuc / Valeriu Cojocaru
Robinson – Iurie Maimescu / Vitalie Cebotari
Paolino – Nicolae Vascauțan / Ruslan Pacatovici

SHOK.md


IAN 12, 2018 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Cine este cel mai sexy model din Moldova?

View Results

Loading ... Loading ...