[ X ]
FRESH
Emily Ratakjowski renunţă la haine de dragul afacerilor! Imagini interzise ...
MAREA EUROVISIONEALĂ 2019: Astăzi îi poți CUNOAȘTE DIRECT pe Anna ...
Scrie O CARTE! Jurnalista Doina Danielean a dezvăluit CÂTEVA GÂNDURI ...
Cum arată fiul ”neştiut” al lui Michael Jackson? Blanket a împlinit ...

PREMIERĂ pentru Moldova// Cea mai mare INTERSECŢIE denivelată a fost inaugurată! FOTO//

Intersecția denivelată din localitatea Sărăteni, prima construcție de acest fel, ridicată în ultimii  20 de ani, în Republica Moldova, a fost lansată astăzi. 

La eveniment au fost prezenţi Ambasadorul SUA în Republica Moldova, William Moser, Prim-ministrul, Iurie Leancă, reprezentați ai Fondului Provocările Mileniului Moldova și ai Corporației Provocările Mileniului.

„Am primit o replică foarte interesantă de la o doamnă primar dintr-un sat situat  de-a lungul traseului pe care îl reabilităm, care a spus că într-un an am tranzitat de la Uniunea Sovietică la Uniunea Europeană. Guvernul Republicii Moldova        într-adevăr întreprinde măsuri concrete care să apropie țara de UE, iar SUA va fi mereu alături de Republica Moldova în diverse proiecte”, a precizat William Moser.

Intersecția denivelată constă dintr-un pod nou cu lungimea de circa 60 de metri, lățimea de 13,5 metri și înălțimea de șapte metri. În acest scop au fost alocate aproape două milioane de dolari din fondurile Programului Compact.

Construcția  a fost realizată în cadrul proiectului de reabilitare a drumului Sărăteni-Soroca, pe o lungime de 93 de km, efectuată în cadrul Programului Compact. Intersecția va contribui la fluidizarea traficului și la sporirea securității circulației rutiere în perimetrul drumurilor naționale R14 (Chișinău-Bălți) și M2 (Chișinău-Soroca).

 Notă: Porțiunea de drum Sărăteni-Soroca face parte din traseul național M2, care asigură legătura dintre Republica Moldova şi Ucraina. Lucrările de reabilitare a acestui traseu au demarat în 2012 și vor continua până la finele lunii august 2014. Reconstrucția și modernizarea drumului de 93 de km Sărăteni-Soroca este obiectivul proiectului Reabilitarea drumului în cadrul Programului Compact, finanțat de Guvernul SUA prin intermediul Corporației Provocările Mileniului

a a1 a2 a3


IUL 16, 2014 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Cine este cel mai sexy model din Moldova?

View Results

Loading ... Loading ...