[ X ]
[ X ]
FRESH
Ruby nu a mai ieșit din casă de aproape o lună. „Ne-am dus destul ...
Lili Lozan STĂ ACASĂ de 20 de zile: „Când văd „romanticii” prin parc ...
Poliția de Frontieră A DAT START UNUI CONCURS pentru copiii angajaților: ...
Regele Thailandei s-a izolat alături de 20 de femei într-un hotel ...

PREMIERĂ! Scriitorul Igor Volnițchi a prezentat TRILOGIA „Condamnați la viață”, care a fost scoasă de sub tipar în această săptămână! FOTO//

Scriitorul și jurnalistul Igor Volnițchi s-a întâlnit, la 14 noiembrie curent, cu locuitorii satului, Buțeni, unde și-a prezentat  cărțile sale, inclusiv trilogia „Condamnați la viață”, care a fost scoasă de sub tipar în această săptămână. Întâlnirea a avut loc în incinta Gimnaziului „Anton Bunduchi”  din localitate, informează SHOK.md.

Primarul comunei Buțeni, Ion Harbuz, a mulțumit scriitorului pentru că a venit la Buțeni, unde oamenii iubesc să citească și sunt doriți de evenimente culturale. El a spus că este unul din cititorii  cărților semnate de Igor Volnițchi. „Să știți că am rămas plăcut surprins de modul în care reușiți să redați aceste gânduri și povestiri pe hârtie. La un moment dat este foarte greu să te detașezi și să te lași din citit. Îndemn consătenii mei să găsească timp pentru lectură”, a spus Ion Harbuz.

Maria Bunduchi, directoarea Gimnaziului, a spus că asemenea întâlniri sunt o premieră pentru localitate și și-ar dori  și în viitor astfel de evenimente. Ea a îndemnat publicul, în special tinerii să citească cât mai mult, căci doar așa vor avea un viitor frumos.

Ana Neaga, coordonat-metodist Biblioteca publică Anton Plămădeală din Hâncești, a spus că în raion, cărțile semnate  de Igor Volnițchi se bucură de succes.  „Când am început să citesc cărțile lui Igor Volnițchi am rămas,  nu știu,  șocată e prea puțin spus. Sunt cărți de învățătură,  fundamentale,  pe care trebuie să le citească atât cei mari, cât și cei mai mici. Vă asigur că o dată ce veți avea ocazia să citiți aceste cărți  și o să vă remodelați într-un oarecare fel modul de a gândi”, a spus ea.

Igor Volnițchi a răspuns la întrebările publicului și le-a promis, la final, că va mai reveni la Buțeni. „Eu nu mi-am propus să fiu scriitor, vă zic sincer, nu am avut acest gând niciodată, nu mi-am propus să intru în contact cu lumea scriitoricească, să fac ceva care să se încadreze în cutumele și normele scriitoricești. Activam ca jurnalist, apoi am început să activez în sectorul public, contactam permanent cu oamenii și evident prin contactul cu oamenii chiar dacă la început credeam că este o glumă, o impresie falsă, sincer rămâneam marcat numai de dramele umane pe care le întâlneam. Eram nepăsător la bucuriile oamenilor, și acum chiar dacă acest lucru sună ușor dur, nu mă lasă indiferent drama unui om. Activând în diferite domenii și cutreierând satele Moldovei la un moment dat colecționând drame de acest fel  și adunându-le în sufletul meu am simțit că povara e prea mare și am decis să scriu. Cred că literatura moldovenească va avea viitor doar dacă noua generație va dori să citească, iar prezența în sală a tinerilor îmi dă speranța că anume așa și este”, a spus Igor Volnițchi.

În cadrul evenimentului, Igor Volnițchi a prezentat trilogia „Condamnați la viață”, recent scoasă de sub tipar, precizând că, Buțeni este prima localitate unde aceasta este prezentată publicului.

SHOK.md

Foto:  Aleksandr Wegera


NOI 15, 2019 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Cine este cel mai sexy model din Moldova?

View Results

Loading ... Loading ...