[ X ]
FRESH
Antonia, despre o nouă sarcină: „Apare și al patrulea”
Marianna Petrenko a dezvăluit CUM A AJUNS să facă vlogging: „Am înregistrat ...
Admite O CARIERĂ ÎN POLITICĂ? Alina Alexei a spus-o!
Anatol Melnic, despre AL DOILEA COPIL: „Când am născut-o pe Kamelia, ...

Președintele Dodon, de Ziua Mondială a ȘAHULUI: „Voi face tot posibilul ca șahul să devină idee națională”

„Astăzi este marcată Ziua mondială a șahului – a celui mai genial și ”curat” joc intelectual. În calitate de Președinte al Federației de Șah al Republicii Moldova, aduc cele mai sincere felicitării cu acest prilej tuturor jucătorilor și amatorilor, urându-le performanțe în cadrul competițiilor naționale și internaționale”. Declarația a fost făcută de șeful statului, Igor Dodon, pe Facebook, informează SHOK.md.

Dodon menționează că, pe parcursul a 7 ani de când e președinte al Federației, au fost înregistrate mai multe succese. „În anul 2017, au fost organizate peste 50 de turnee locale și regionale. Șahiștii moldoveni au participat la 24 de competiții internaționale în cadrul cărora au obținut rezultate remarcabile.
În prezent, Federația întrunește 33 de cluburi și asociații pe întreg teritoriul Republicii Moldova”, a precizat Președintele.
Potrivit spuselor sale, pentru anul 2018, Federația națională preconizează 60 de competiții naționale, iar șahiștii urmează să participe la 30 de competiții internaționale, și în special, la Olimpiada Mondială de Șah, care va avea loc la Batumi (Georgia) în toamna anul curent și se va desfășura concomitent cu Congresul FIDE, la care eu voi participa în calitate de Președinte al Federației de șah.
Tot acolo vor avea loc alegerile noului Preşedinte al FIDE. „Voi face tot posibilul ca șahul să devină idee națională, ca cât mai mulți oameni din țara noastră să practice acest sport minunat și respectat. În acest sens, o sarcină primordială rămâne implementarea șahului în școală și propagarea acestui sport în rândurile copiilor”, a subliniat Președintele Dodon.

37412581_2030751573668778_5256995491622682624_n

SHOK.md


IUL 20, 2018 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Cine este cel mai sexy model din Moldova?

View Results

Loading ... Loading ...