[ X ]
[ X ]
[ X ]
FRESH
Izolarea i-a unit și mai mult pe Andra și Cătălin Măruță! Secretul ...
A avut o COPILĂRIE FERICITĂ! Oxana Barbu: „Păcat că generațiile de ...
Andrei Năstase – GÂNDURI, de Ziua Copilului: Ceea ce mă frământă este ...
Copilăria ei se asociază CU VERI CĂLDUROASE! Inga Ojog: „Îmi plăcea ...

PRIMA DATĂ nu vor fi acasă de Paște! Rusalina Rusu: „Vom merge noaptea la Înviere, iar a doua zi - cu „Hristos a Înviat” pe la rude”

Jurnalista Rusalina Rusu, în acest an, va sărbători Paştele departe de casă. Ea a vorbit, pentru SHOK.md, despre sărbătoare şi tradiţii.

„Anul ăsta e pentru prima dată de când familia mea nu întâmpină Paştele acasă. Mergem la Bahrinesti, regiunea Novosulite, Ucraina. Acolo sunt rudele soţului meu. Vom merge noaptea la Înviere, iar a doua zi – cu „Hristos a Înviat” pe la rude. În zona Cernăuțului a doua zi de Paşti se merge la cimitir, un fel de Paștele Blajinilor, asa că vom merge la mormintele bunicilor soţului meu.

Dar acasă, la Ialoveni, persistă mirosul Cozonacilor. Mama a copt cozonacii, în linişte şi pace – aşa cum spune tradiţia. Şi pentru că am fost cu toţii cuminţi, cozonacul a crescut frumos. În frigider avem cașul de oaie, iar în casa cea mare e pregatit şi coşul pentru dus la biserică. În coşul nostru, care merge dincolo de graniţă, se regăseşte coznoc moldovenesc, bomboanele de la Bucuria şi vinul de casă”, a spus Rusalina.

Cristina TOMAC


APR 27, 2019 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Cine este cel mai sexy model din Moldova?

View Results

Loading ... Loading ...