[ X ]
[ X ]
FRESH
Penélope Cruz a făcut furori la Paris. Are un trup perfect la 45 de ...
A luat o pauză, dar A REVENIT! Diamanta Paterău – mamă a DOUĂ FETIȚE: ...
Stilista Rusanda Cebotari, despre CEA MAI SCUMPĂ HAINĂ din garderobă: ...
TALENT ASCUNS? Nona Marian: „Prima mea picturĂ. O copie de pe Klimt” ...

Rodica Rusu Eșanu - „Influencer în Moldova”, cu peste 41 DE MII de urmăritori: „Nu m-am simţit vreodată vedetă sau mai importantă”

Prezentatoarea TV Rodica Rusu Eşanu, cu peste 41 de mii de urmăritori pe Instagram, a acceptat să vorbească în cadrul proiectului lansat de SHOK.md – „Influencer în Moldova”.

Iată ce a povestit Rodica:

Mi-am făcut Instagram prin 2010-2011, când această reţea abia apăruse. Foloseam atunci Insta pentru filtre, adică primitiv,  nici nu prea înţelegeam pentru ce este şi cu ce se mănâncă. În 2 ani am început să adun acolo urmăritori, nu neapărat de la noi. Era o reţea de photo sharing, iniţial cred destinată mai mult celor pasionaţi de fotografii. În scurt timp, după ce bloggerii s-au mutat pe Insta a început revoluţia. Am început să fiu activă, să postez zilnic sau cel puţin 2-3 ori pe săptămână, să împărtăşesc pe insta ceea ce faceam şi pe blogul personal. Ceea ce fac şi până în prezent, este ca un jurnal, pe care îl duceam în anii de şcoală, doar că aici deja împărtăşesc activităţile mele cu mii de persoane.

Cred că, am adunat în jurul meu oameni, cu care avem interese şi viziuni comune, oameni care mă susţin în ceea ce fac şi îi susţin cu o vorbă bună, un sfat atunci când e nevoie sau ei pe mine, am o comunitate destul de pozitivă şi înţeleaptă.

Nişa, domeniile pe care le dezvolt, promovez – maternitatea, domeniul de frumuseţe, fashion, sport şi tot ce ţine de joburile mele, adică activitatea mea de la TV şi PR.

Spre deosebire de unii instabloggeri, eu nu prea planific postările. Scriu şi postez după cum simt şi când vreau. Nu mai ţin cont de activitatea reţelei. Dacă am ceva ce cred că trebuie să împărtăşesc cu oamenii – o fac, dacă simt că nu am inspiraţie şi dorinţă nu o fac. Marea majoritatea a celor care mă urmăresc sunt persoane mature, deci prefer să împărtăşesc cu ei lucruri utile, frumoase, adevărate, inspirate din viaţă şi care la rândul lor să inspire, să dispună spre bine. O postare îmi ia de la 5 minute la jumate de ceas, dacă nu pot decide care din cele 100 de fotografii să postez. 

 


Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de R o d i c a R u s u (@rodicarusu1) pe

Prietena mea este şi fotograful meu, majoritatea fotografiilor sunt făcute de Ana Maria Moroz. Mai lucrez cu mulţi alţi fotografi, în special când este vorba de colaborări sau campanii, dar sunt şi poze făcute de prieteni, colegi, familie. E greu să fii în preajma unui insta blogger, care te sufocă cu fraza – Fă-mi te rog o fotografie! Dar asta e viaţa când ai în preajmă un blogger. Trebuie să-l suporţi. Degrabă şi Mark, băiatul meu de aproape 4 ani, o să se apuce să-mi facă fotografii. Am colaborări, atât cu branduri din ţară, cât şi din afară. Am colaborat şi colaborez cu multe companii de renume internaţional, atât pe partea de beauty/fashion, cât şi cea de maternitate. La noi nu se câştigă foarte mult din asta, dar în ultimii 2 ani companiile au început să abordeze tot mai des bloggerii pentru campaniile lor de PR şi marketing. Dacă aş accepta toate propunerile, probabil aş câștiga mai mult. Dar prefer să promovez doar ceea ce-mi place mie, ce folosesc eu, ceea în ce cred eu. Sunt sinceră cu oamenii, care mă urmăresc. Dacă am experienţe proaste cu anumite produse, nu ezit să le spun şi urmăritorilor, ca să nu repete experienţa mea.  

 

 

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de R o d i c a R u s u (@rodicarusu1) pe

Statutul de influencer, tare umflata îmbinaţia asta de cuvinte. Nu cred în asa ceva, cel puţin eu nu stau să tratez deosebit pe cineva, doar pentru că e popular în mediul online. Şi nu aştept beneficii pentru că sunt mare blogger. Deşi, recunosc, e plăcut să fii surprinsă pe stradă sau într-un local şi să-ţi spună o persoana straină că te admiră pentru ceea ce faci. Sunt foarte recunoscătoare tuturor şi încerc să fiu naturală. Nu m-am simţit vreodată vedeta sau mai importantă, pentru simplul fapt că, sunt mai cunoscută publicului decât alţii. Nici nu ştiu ce să zic. Fiecare dintre noi e influencer în comunitatea lui, mai mică sau mai mare. Important e să influenţezi de bine.

 

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de R o d i c a R u s u (@rodicarusu1) pe

Cum e să fii influencer în Moldova? Probabil depinde şi de cine eşti tu şi ce ai realizat înafara online-ului. Spaţiul public de la noi e mic, deci mai toţi se cunosc între ei. Dacă nu poţi să te afirmi ca un om cumsecade înafara Instagramului, mare folos din influencer-ul din tine nu e. Blogging-ul e un hobby pentru mine, eu am un job de PR şi jurnalist, care mereu au fost mai importante decât activitatea din online. Să pot să inspir în continuare oamenii prin ceea ce fac, să reuşesc să promovez lucrurile frumoase, cu adevărat valoroase şi utile oamenilor, să contribui la dezvoltarea comunităţii din online în sensul bun. Mai pe scurt, să influenţez de bine Eu nu ştiu ce trucuri să le dau celor care vor să fie instagrameri populari. Nu mi-am pus vreodată acest scop. Dar ştiu ce trebuie ca să ai succes, în orice faci. Să fii autentic, adevărat, să fii util comunităţii, să fii încrezător în forţele proprii, să te dezvolţi în continuu şi să faci totul cu pasiune. Să reacţionezi mai puţin la hate şi să fii recunoscător, celor care te apreciază şi te susţin”.  


Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de R o d i c a R u s u (@rodicarusu1) pe

Cristina TOMAC


AUG 8, 2019 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Cine este cel mai sexy model din Moldova?

View Results

Loading ... Loading ...