[ X ]
[ X ]
FRESH
Program DAT PESTE CAP la Teatrul Național „Eugene Ionesco”! Ce i s-a ...
Câți bani cere Antonia pentru a apărea la evenimente
Adrian Ursu A FILMAT CLIP în SUA: „Foarte multe detalii nu vă pot ...
Mark Stam și AMI au lansat piesă ÎMPREUNĂ: „Este piesa noastră de ...

SENZAȚIONAL! Primul desen animat din Republica Moldova în format de realitate virtuală va fi LANSAT LA NIVEL MONDIAL, în Los Angeles!

 Primul desen animat din Republica Moldova în format de realitate virtuală (VR) – „ARIPI” va fi lansat la nivel mondial, după ce la 12 aprilie curent, de Ziua Mondială a Aviației și Cosmonauticii, a fost lansat în țara noastră, informează SHOK.md.

Avem noutăți foarte bune! Va avea loc premiera mondială a desenului „Aripi”! Desenul nostru animat în format de realitate virtuală va fi arătat în Los Angeles, la festivalul de filme – New Media Film Festival”, a anunțat Dmitri Voloșin, regizorul filmului, pe Facebook, precizând că, filmul va fi difuzat la categoria „Virtual Reality” ȘI fondatorul studioului de animație Simpals Studio.

SHOK.md precizează: „ARIPI” este o poveste despre un astronaut moldovean care, în copilărie, a visat să zboare. Eroul a crescut, visele din copilărie au fost uitate, și acum, deja matur, supraveghează o stație spațială. Într-o zi niște probleme tehnice minore duc la unele mai serioase, din cauza cărora nava își pierde controlul și se prăbușește pe Pământ. Și acum, pentru a învinge toate necazurile, astronautul urmează să-și amintească din nou de visul său și să-și desfacă aripile.

Lucrările la proiectul „ARIPI” au durat aproape patru ani. Acesta a devenit unic nu numai pentru Republica Moldova, ci și pentru țările din Europa de Est. Creatorii desenului animat notează că au început să lucreze la realizarea filmului fără vreo experiență în spate sau specialiști în domeniul realității virtuale, de aceea au fost nevoiți să învețe din propriile greșeli.

Creatorii proiectului „ARIPI” afirmă că primul desen animat VR din Republica Moldova a participat la diferite festivaluri de animație și de film din lume. Anume prin participarea „ARIPI” la diferite concursuri internaționale se explică absența unei distribuții largi – acestea sunt condițiile celor mai multe festivaluri. Cu toate acestea, autorii animației afirmă că datorită desenului animat despre Moldova, toată lumea va putea afla despre specificul țării și despre oamenii talentați, care trăiesc în ea.

SHOK.md


IUN 5, 2019 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Cine este cel mai sexy model din Moldova?

View Results

Loading ... Loading ...