[ X ]
[ X ]
FRESH
TREBUIE SĂ ȘTII ASTA! Ce produse dezinfectante se vând în Moldova ...
Coronavirusul face ravagii la curtea Spaniei. Cine e prima victimă ...
Își ADORĂ PIESELE și a scris chiar și din răzbunare! Irina Rimes: ...
Valentina Naforniță, despre CEL MAI MARE PLUS al statului acasă: „Vorbesc ...

Simpozionul „NASIMI – 650 DE ANI de la naștere”, la Chișinău: Lansare de versuri și vernisarea unei expoziții deosebite!

Uniunea Scriitorilor din Moldova, în parteneriat cu Ambasada Republicii Azerbaidjan în Moldova, Congresul Azerilor din Republica Moldova, Uniunea Scriitorilor din Azerbaidjan și Muzeul Național de Istorie organizează pe data de 4 decembrie curent, ora 16.00, în Sala de Bronz a Muzeului Național de Istorie, simpozionul „Nasimi – 650 de ani de la naștere”, informează SHOK.md.

Evenimentul va fi moderat de Arcadie Suceveanu, președintele Uniunii Scriitorilor din Moldova, în prezența Excelenței Sale, Gudsi Osmanov, Ambasadorul Republicii Azerbaidjan în Moldova, și a lui Vugar Novruzov, Președintele Congresul Azerilor din R. Moldova.

Programul va cuprinde o sesiune de comunicări, lansarea volumului de versuri „Sunt purul adevăr” de Nasimi, unul dintre marii clasici ai literaturii azere și vernisarea expoziției „Nasimi”, ce va prezenta ilustrațiile incluse în volum, semnate de artista Pari Miniatiur.

Comunicările vor fi susținute de Salim Babullaoglu, președintele Centrului de traduceri și relații literare și membru al conducerii Uniunii Scriitorilor din Azerbaidjan, scriitorul Ilie T. Zegrea, traducătorul volumului de versuri menționat, Miroslava Metleaeva, traducătoare și scriitoare, precum și de reputatul academician, critic și istoric literar, eminescolog, Mihai Cimpoi.

De asemenea, pe data de 5 decembrie, de la ora 16.00, Biblioteca Națională a Republicii Moldova, în parteneriat cu Ambasada Republicii Azerbaidjan în Moldova și organizația Turksoy, vă invită la un nou eveniment dedicat poetului Nasimi și literaturii azere.

foto_edit

SHOK.md


DEC 3, 2019 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Cine este cel mai sexy model din Moldova?

View Results

Loading ... Loading ...