[ X ]
[ X ]
FRESH
După 2 divorțuri… SE MAI VEDE MĂRITATĂ? Adriana Ochișanu: „Speranţa ...
Horoscop 22 februarie 2020. Surprize în dragoste şi un eveniment neaşteptat
Nicole Kidman, probleme din cauza anorexiei? Cât de schimbată e actriţa
SCOP NOBIL! Mai mulți Ambasadori se alătură Turneului Caritabil de ...

E PRIMA SOPRANĂ originară din Moldova care a absolvit Conservatorul din Veneția cu NOTA MAXIMĂ! Violeta Grecu: „E o experiență unică” FOTO//

Violeta Grecu a absolvit, zilele trecute, masteratul la Conservatorul Benedetto Marcello din Veneția în calitate de soprană, secția „Canto academic și acompaniator pian pentru companii de operă”, cu nota maximă, fiind prima moldoveancă – absolventă cu „110 CUM LAUDAE” a Conservatorului, informează SHOK.md.

Într-un interviu pentru portalul nostru, proaspăta absolventă a mărturisit că e foarte fericită.

Sunt foarte bucuroasă de cel mai înalt punctaj pe care îl poate primi vreun cântăreț de operă. Acest examen a cuprins teza scrisă și un repertoriu de o oră și ceva, care a cuprins muzica din creațiile lui Bellini, Rossini, Poulenc, Korngold, Rachmaninov și Stravinskij și, bineînțeles, în limba originală – rusă, italiană, germană, franceză și engleză.

E o experiență unică. Am avut și propunerea de a participa la un schimb de experiență cu Conservatorul  Гнесиных din Moscova. În vară anului 2017, am reprezentat Italia la un concurs de operă în Astana, Kazahstan, unde am ajuns printre primii 10. Concurență a fost foarte interesantă, am întâlnit interpreți din Ucraina, Rusia, Mongolia, Armenia, toți forte bine pregătiți de la care tot timpul ai ce învăța. Acolo am făcut cunoștință cu  Любовь Казарновская care s-a adeverit a fi o profesoară și un om extraordinar, căreia îi datorez mult în creșterea mea ca și cântăreața. Am devenit prietene, și chiar înainte de examen, am vorbit la telefon, care ca o mamă grijulie mi-a dat curaj prin câteva cuvinte simple și la locul lor”, a spus artista.

Violeta a povestit și cum a ajuns la Conservatorul de la Veneția. După ce m-am căsătorit, soțul Radu Zaplitnii, care activează ca muzician în Veneția din 1994, m-am stabilit în acest minunat oraș. Și după multe experiențe muzicale în duet cu Radu, ca pianistă,  cobza, muzică populară, Jazz, clasică – dacă tot am decis să cânt pe gondolele venețiene, am zis – de ce, nu?! acestei noi experiențe. De fapt, în 2017 am și debutat în rol principal în opera „Romeo și Giulietta” de A.Zingarelli la Teatrul Malibran, Veneţia. Am mai participat la un curs intensiv pentru pianiști numai la muzică de operă. Și am ieșit cu altă diplomă în calitate de cel mai bun acompaniator, după ce am prezentat primul act de la Traviata de G.Verdi, partea orchestrei la pian și cu vocea în simultan cântam toate vocile, de tenor, mezzosoprano, soprano și bariton. E experienţă de un nivel foarte înalt!”, a spus ea.

SHOK.md va publica interviul integral cu Violeta Grecu pe parcursul zilei de sâmbătă.

SHOK.md


MAR 1, 2018 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Cine este cel mai sexy model din Moldova?

View Results

Loading ... Loading ...