[ X ]
[ X ]
[ X ]
FRESH
La fel de fermecătoare și acum! Iată cum arăta Margareta Pâslaru acum ...
Viață DE INFLUENCER! Marinela Bezer: La început Instagramul A FOST ...
Ex-Premierul Sturza a găsit FORMULA FERICIRII ABSOLUTE: „Câte griji ...
O actriță din România s-a căsătorit virgină. Ce vârstă avea când a ...

Stela Botez, despre LOCALITATEA DE BAȘTINĂ: În copilăria mea satul era foarte pitoresc, așa cum este și astăzi de altfel, doar că…”

Interpreta Stela Botez, cunoscută și ca „Fata cu Cobza”, s-a născut și a crescut în satul Pleșeni, raionul Cantemir, acolo unde merge de fiecare dată cu drag și emoții, deoarece e locul unde și-a trăit copilăria. În cadrul proiectului „Cu gândul la provincie”, ea a mărturisit că, din păcate, merge destul de rar, cam de 2 ori pe an, informează SHOK.md cu referire la provincial.md.

„În copilăria mea satul era foarte pitoresc, așa cum este și astăzi de altfel, doar că în timp s-au mai schimbat unele forme de relief și s-au construit case noi. Eu îl țin minte foarte verde, cu ulițe largi și foarte mare, ca și întindere, iar câmpiile și ogoarele – foarte îngrijite, semn că oamenii erau harnici gospodari”, a declarat artista.

Stela Botez mai a spus că, cel mai frumos obicei pe care și-l amintește „este noaptea lui Sf. Vasile de anul nou, când tinerii umblă prin sat cu Capra, și Plugușorul”. Un alt obicei de iarnă, pe care ea nu l-a apucat, dar care era specific satului, este „Vălarii”.

„În ultimii ani s-a schimbat vizibil doar aspectul școlii, din câte am observat eu. În rest, aspectul satului a rămas cam același, încât mă întorc în timp mereu când merg acolo. Nu știu, probabil în primul rând ar fi nevoie de reconstruirea drumului principal, care este unul interurban, ce leagă diverse localități – asta ar fi un proiect la nivel de Guvern, cred”, a mai spus ea.

SHOK.md


MAI 26, 2020 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Ce îți dorești în această vară?

View Results

Loading ... Loading ...