[ X ]
FRESH
Ce covor erotic are Mihaela Rădulescu pe terasă. Și-a uluit fanii
TRADIȚIE DE FAMILIE! Svetlana Tataru: „De mai bine de 4 ani, mergem ...
Anul trecut a avut o vacanță FOARTE ACTIVĂ! Alina Alexei: „În această ...
A lansat O COLECȚIE NOUĂ! Natalia Platon: „E cea mai complicată și ...

TRADIȚII de Paște de la sudul Moldovei! Prezentatoarea TV Marcela Dedin a spus care sunt!

Prezentatoarea TV Marcela Dedin este originară de la sudul țării, așa că ne-a dezvăluit ce tradiții sunt respectate acolo, dar și cum a petrecut Paștele familia sa.

„Cea mai frumoasă tradiție de Paşte este aceea din Noaptea Învierii, când mergem la biserică să luăm lumina sfântă şi să sfințim pască, vin şi ouă roşii. Iar dimineața, eu de exemplu, nu mănânc nimic, până nu gust din pasca şi vinul sfințit, cu salutul tradițional „Hristos a înviat!”. Bineînțeles, urmează concursul de ciocnit ouă roşii, al cărui învingător este cel care rămâne cu oul întreg. 🙂 Abia după asta ne aşezăm toată familia la masa de sărbătoare, de la care nu lipseşte mielul, peştele copt, sarmaluțele şi, bineînțeles, salatele de primăvară”, a spus ea pentru SHOK.md.

Marcela a menționat că, de asemenea, la sudul Moldovei, mai exact la Slobozia Mare, de unde este şi ea, şi soțul său, mai este o tradiție în ziua de Paște – „de a merge la părinți, naşi, rude cu aşa numita „împărțeală”: un colac, pască (şi la sud pasca este fără brânză), dulciuri şi ce îl mai lasă inima pe fiecare să ofere celor dragi”.

„Tot la Slobozia Mare, unii localnici preferă să meargă în această zi pe malul râului Prut, sau la lacul Beleu, şi să petreacă în armonie cu natura”, a precizat ea.

SHOK.md


APR 20, 2017 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Cine este cel mai sexy model din Moldova?

View Results

Loading ... Loading ...