[ X ]
[ X ]
[ X ]
FRESH
La fel de fermecătoare și acum! Iată cum arăta Margareta Pâslaru acum ...
Viață DE INFLUENCER! Marinela Bezer: La început Instagramul A FOST ...
Ex-Premierul Sturza a găsit FORMULA FERICIRII ABSOLUTE: „Câte griji ...
O actriță din România s-a căsătorit virgină. Ce vârstă avea când a ...

Un ex-Premier face recomandări pentru a petrece EFICIENT TIMPUL STAT ACASĂ: „Taclalele sunt indicate! Bârfiți, veseliți-vă”

Fostul Prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, îndeamnă toată lumea să stea acasă, pentru a preveni răspândirea coronavirusului, dar, totodată, face unele recomandări de activități pentru a petrece eficient timpul stat în casă, informează SHOK.md.

„Stăm acasă!

Practica altor țări arată că unica soluție pentru a diminua din răspândirea coronavirusului este autoizolarea. Va dura cel puțin 6-8 săptămâni!

Dar…

Asta nu înseamnă să lâncezim într-un spațiu închis stând toată ziua tolăniți în fața televizorului sau butonând mobilul!

Păstrați-vă orarul. Important e să ne sculăm la ora obișnuită. Facem o gimnastică de înviorare de 30 min. Mișcarea este foarte importantă. Pe parcursul zilei mai facem 30 min. de sport. Folosim greutatea corpului și ce mai avem prin casă, sticle cu apă minerală, de exemplu. Puteți găsi pe Youtube multiple tutoriale care vă vor ajuta să vă amintiți cum se mișcă posteriorul și interiorul. Dansați!

Ascultați muzică și… lucrați! Lucru de la domiciliu presupune o disciplină puternică. Angajații noștri lucrează în mare parte de la distanță. Avem pus la punct un sistem de comunicare permanentă în regim de teleconferință, grupuri pe WApp, Skype etc. Fiecare are sarcini concrete, livrabile, sprint-uri. De 3 ori pe zi se face Check-in cu fiecare angajat.

Reduceți consumul de alimente cu cel puțin 20%. Nu beți alcool sub nici o formă. Reduceți și consumul de cafea. Dulciurile sunt indicate, dar cu măsură.

Deci, puneți-vă în mișcare permanentă corpul și mintea. Citiți cât mai mult. Noi toți avem cărți necitite. Dacă nu le aveți, comandați-le online! Totul funcționează perfect. Curierii vin acasă.

Limitați la maximum privitul televizorului. În așa momente este nociv! Doar un buletin de știri local la un canal în care aveți încredere. Cel puțin, evitați emisiunile politice. Un film seara ar fi ok, dar nu seriale toată noaptea.

Comunicați cu cei din jur și în primul rând cu copiii, nu vă izolați unul de altul. Telefonați-vă părinții, prietenii. Taclalele sunt indicate! Bârfiți, veseliți-vă.

Nu cred că este o crimă să ieșim la aer liber în parcul de alături, dar păstrând distanța de alte persoane și solitar.

Și da, bărbații se bărbieresc în fiecare zi. Doamnele se piaptănă și adaugă puțină cosmetică. Nu umblăm în pijamale și halate! Ușor , comod, dar nu debamdant.

Când vom reveni la „lumină”, trebuie să arătăm ok atât fizic, cât și mental!

Intram in rutina, esim din “cap”!

Nu pretind că ceea ce am enumerat mai sus este totalmente corect. Vă împărtășesc din propria experiență. Poate o faceți și voi în comentarii.

Sănătate să aveți!”, a scris fostul Premier, pe Facebook.

SHOK.md


MAR 18, 2020 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Ce îți dorești în această vară?

View Results

Loading ... Loading ...