[ X ]
[ X ]
FRESH
Ce bine arată Adriana Lima în costum de baie! Supermodelul de 38 de ...
Planifică să lanseze PRIMUL ALBUM SOLO! Igor Strib: „Am realizat 10 ...
Anastasia Fotachi – ÎN COSTUM DE BAIE! Reacții: „Prea tare ai slăbit!” ...
Miss Moldova 2016 a împlinit 20 de ani. La petrecere a purtat SANDALE ...

Valeriu Pasat și-a prezentat CARTEA la Tiraspol: „A fost creată cu blagoslovirea Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, Alexei II” FOTO//

La Universitatea din Tiraspol „Taras Șevcenko” a fost deschisă Conferința științifico-ortodoxă „Pokrovskie ctenia”. Potrivit site-ului instituţiei, în acest an, Conferința a fost dedicată împlinirii a 100 de ani de la executarea sfinților mucenici și 200 de ani de la înființarea Bisericii Pokrovski în orașul Tiraspol, informează SHOK.md.

În marja discuțiilor plenare, la iniţiativa Universităţii, a fost prezentată cartea istorică în patru volume „Ortodoxia în Moldova: Putere, Biserică, Credincioși. 1940-1991”, compilată de academicianul și doctorul în istorie, Valeriu Pasat. Despre cartea istoricului moldovean și munca sa în domeniul cercetării a vorbit Veaceslav Sodoli, candidat în științe istorice, șeful catedrei Istorie Generală, Arheologie și Etiologie al UST „Taras Șevcenko”.

Academicianul Valeriu Pasat a vorbit despre intenția sa de a dezvolta acest subiect, a povestit despre impresiile sale, obținute în urma analizei documentelor istorice.

De asemenea, academicianul a precizat că lucrarea sa a fost creată cu blagoslovirea Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, Alexei II.

Valeriu Pasat a adus la cunoștința publicului și despre cartea Eufrosiniei Kersnovskaia „Cât costă un om”, care a fost scrisă cu implicarea sa nemijlocită. În carte sunt publicate mai multe amintiri ale unei basarabence, care a suferit în urma represiunilor politice, trecută prin diverse dificultăți și care a reușit să păstreze în sine calitățile omenești.

Ambele cărți au fost donate bibliotecii științifice a Universității.

SHOK.md


OCT 15, 2018 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Cine este cel mai sexy model din Moldova?

View Results

Loading ... Loading ...