10 sfaturi pentru a-ți recăpăta buna dispoziție

 10 sfaturi pentru a-ți recăpăta buna dispoziție

Reţeta bunei dispoziţii este uşor de pus în practică atunci când îţi doreşti cu adevărat să schimbi ceva în bine în viaţa ta. Şi există suficiente ocazii pentru a face acest lucru. Cel mai important este să faci PRIMUL PAS pentru a dobândi o stare de bine: poţi învăţa ceva nou, poţi ieşi cu prietenii, poţi citi o carte bună, poţi călători, poţi face un lucru temerar sau poţi face sport. Orientarea atenţiei către ceea ce îţi aduce bună dispoziţie este o practică utilă şi necesară pentru a face faţă provocărilor zilnice. Alege ce prim pas ţi se potriveşte, în funcţie de starea ta, de momentul zilei, de inspiraţie, de intuiţie, scrie SHOK.md cu referire la calitateavietiitale.

  1. Pentru a fi bine dispus întotdeauna, învață să te controlezi. Nu te supăra pentru fleacuri, încearcă să nu te mai cerți cu cei dragi, iartă-i. Iertând, vei scăpa de furie și dorința de a te răzbuna, care te distrug în primul rând pe tine.
  2. Încearcă să privești lumea zâmbind. Chiar dacă ai fost insultat sau ai ajuns într-o situație neplăcută, zâmbește și spune: „Va trece!”.
  3. Nu sta acasă, fiind supărat pe toată lumea. Poți să fii sigur: afară, alături de gașca de prieteni nu poți fi trist. E fapt dovedit ani la rândul!
  4. Adu în viața ta ceva nou. Înțelepții ne recomandă ca uneori să ne schimbăm obiceiurile – de exemplu, să avem un nou hobby sau să ne schimbăm stilul. Cumpără-ți haine noi. Nimic nu ne influențează mai pozitiv decât atenția oferită de cei din jur.
  5. Învață să te relaxezi. Atunci când îndeplinești vreo sarcină dificilă, gândește-te la ceva plăcut. De exemplu ai putea să te gândești la următoarea întâlnire cu prietenii sau cu persoana iubită.
  6. Mergi la înot. Apa îți va ajuta corpul să se relaxeze, ridicând tonusul și dispoziția. Mai mult decât atât, probabilitatea de a suferi vreo traumă este aproape egală cu 0.
  7. Oprește-te! Privește în jurul tău… Uneori oamenii nimeresc într-o capcană din simplu motiv să nu găsesc timp pentru a realiza dacă merg în direcția corectă. Trebuie să găsești timp să faci curățenie în gânduri, scopuri, relații, așa cum ai face ordine în casă.
  8. Să ai o atitudine mai simplă față de viață. Da, în viață trebuie să facem sacrificii și gesturi eroice, dar nu în fiecare zi. Încearcă să te concentrezi pe ceea ce faci acum. Anume asta te va duce spre succes. Bucură-te și pentru cele mai mici succese și realizări.
  9. Viața este mișcare. Ceea ce astăzi pare a fi tragedie, mâine probabil îți va aduce zâmbetul pe față.
  10. Dacă vrei să stai toată ziua în pat, ar fi bine să te forțezi și să ignori această dorință. Acționează – și toate emoțiile tale vor fi mai diferite. Privește un film, fă curățenie în casă… E cea mai ușoară metodă de a îndepărta depresia.

Maria Palade

https://shok.md/