12 ani fără Michael Jackson. „Billie Jean”, primul său videoclip care depășește un miliard de vizualizări pe YouTube

 12 ani fără Michael Jackson. „Billie Jean”, primul său videoclip care depășește un miliard de vizualizări pe YouTube

Se împlinesc 12 ani de când Michael Jackson, supranumit regele muzicii pop, a murit. Artistul a decedat la 25 iunie 2009, la 50 de ani, chiar în timp ce se pregătea pentru turneul care credea că îi va relansa cariera, scrie SHOK.md, cu referire la digi24.

Cauza morții a fost confirmată drept o intoxicație cu propofol, o substanță anestezică pe care artistul o folosea ca somnifer, fiindu-i administrată la domiciliu de doctorul Conrad Murray. Acesta a fost găsit vinovat de omucidere involuntară şi a fost condamnat la patru ani de închisoare. A fost eliberat din închisoare în octombrie 2013, după ce a petrecut aproape doi ani după gratii.

În ciuda imaginii publice foarte îngrijite, Michael Jackson era într-o stare foarte proastă de sănătate în ultimele sale zile. Avea corpul plin de înțepături de ac, vânătăi pe genunchi şi pe gambe şi tăieturi pe spate. Regele muzicii pop își pierduse tot părul, folosea o perucă și își tatuase sprâncele.

Totuși, în cei peste 30 de ani de carieră, Michael Jackson a reușit să cucerească, cu vocea și mișcările sale de dans, inimile a milioane de fani și rămâne un reper în istoria muzicii pop și o inspirație pentru mulți dintre artiștii contemporani.

În această lună, în care se împlinesc 12 ani de la moartea sa, „Billie Jean” a devenit primul său videoclip care a depăşit pragul de 1 miliard de vizualizări pe platforma YouTube. „Billie Jean” este cel de-al treilea videoclip muzical din anii 1980 care reuşeşte această performanţă, după cele ale cântecelor „Sweet Child O’ Mine” (Guns N’ Roses) şi „Take on Me” (A-ha), scrie Agerpres.