Cum a ajuns un italian Cetățean de Onoare al raionului Căușeni: Vezi istoria lui Gian Luca del Marco în Moldova

 Cum a ajuns un italian Cetățean de Onoare al raionului Căușeni: Vezi istoria lui Gian Luca del Marco în Moldova
Gian Luca del Marco este președintele asociației „Italia-Moldova odv”, care timp de aproape 20 de ani susține diverse proiecte în raionul Căușeni. Motiv din care autoritățile locale au luat decizia de a-i înmâna Diploma de Cetățean de Onoare al raionului Căușeni, scrie SHOK.md cu referire la unimedia.

Gian Luca del Marco ajută Moldova prin proiecte de educație, culturale și sociale, în special zona raionului Căușeni, vreme de aproape 20 de ani. Cetățeanul italian a spus, într-un interviu pentru televiziunea din Căușeni, că este recunoscător pentru acordarea acestui titlu și că își va pune diploma de onoare pe cea mai importantă poliță din oficiul său din Italia.

În Căușeni am mulți prieteni, dar nu m-am așteptat la acest act de recunoștință. Sunt 20 de ani de activitate în proiecte pe care le-am implimentat din totul sufletul”, a declarat Gian Luca pentru presa locală.

„Titlu a fost conferit prin Decizia Consiliului raional Căușeni, nr.7/13 din 30 septembrie 2020.

„Mulțumesc din suflet tuturor prietenilor din Căușeni pentru că mi-au acordat titlul de Cetățean de Onoare al raionului vostru/nostru”, a scris italianul într-o postare.

Gian Luca del Marco vorbește limba română aproape perfect. El a afirmat că proiectele asociației pe care o conduce vor fi continuate și că abia așteaptă să fie ridicate toate restricțiile legate de pandemie pentru a le realiza cu și mai mult elan.

Unul dintre acestea, Revista EURECA, este activ și în prezent în format electronic pentru elevii și studenții, care studiază limba română, revistă care promovează dialogul pentru elevii și profesorii din patru instituții educaționale: Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” din orașul Căușeni, Liceul ”Prometeu-Prim” din orașul Chișinău, Școala Europeană din Varesse, Italia și Școala Europeană din Helsinki, Finlanda.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și