14 remedii pentru dureri de urechi

 14 remedii pentru dureri de urechi

Durerile de urechi pot fi deranjante, dar nu toate infecțiile urechii sunt bacteriene sau necesită medicamentație. De fapt, îți poți a calma durerile de urechi mai puțin severe sau poți reduce durerea cu ajutorul unor remedii simple pe care le poți încerca acasă! 

Deși ai putea crede că durerile de urechi sunt doar o neplăcere minoră, acestea pot provoca, uneori, dureri cu adevărat supărătoare. Durerile de ureche pot fi atât de insuportabile, încât să-ți fie dificil să dormi, să mănânci sau să faci orice altceva.

Remedii dureri de urechi

1. Analgezicele fără prescripție medicală

Academia Americană de Pediatrie (AAP) sugerează analgezice fără prescripție medicală, precum ibuprofenul și acetaminofenul pentru a controla durerea asociată cu un tip de infecție dureroasă a urechii numită otită medie acută.

Aceste medicamente pot ajuta, de asemenea, la scăderea febrei.

Discută cu medicul despre doza potrivită pentru copii. Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) recomandă părinților să discute cu un medic înainte de a administra medicamente fără prescripție medicală unui copil sub 2 ani.

Este important să reții că nu este sigur să administrezi aspirină bebelușilor și copiilor mici, din cauza riscului unei afecțiuni care poate pune viața în pericol, numită sindromul Reye.
În plus, aceste medicamente pot provoca reacții adverse grave la bebeluși și copiii mici.

2. Compresele reci sau calde

Oamenii folosesc adesea pachete de gheață sau comprese calde, cum ar fi un tampon de încălzire sau o cârpă umedă, pentru a calma durerea. Același lucru se poate face și pentru durerile de urechi. Această metodă este sigură atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Pune punga de gheață sau compresa caldă peste ureche și alternează între cald și rece după 10 minute. Dacă preferi fie rece, fie cald, poți folosi o singură compresă.

3. Uleiul de măsline

Folosirea uleiului de măsline pentru durerile de urechi este un remediu popular. Nu există dovezi științifice solide care să demonstreze că picăturile de ulei de măsline în canalul urechii pot calma durerea de ureche.

De aceea, este necesar să discuți mai întâi cu medicul, în special în cazul copiilor.

Asigură-te, totodată, că atunci când apelezi la această metodă uleiul de măsline nu este mai cald decât temperatura corpului tău folosind un termometru. În caz contrar, îți poți arde timpanul.

4. Chiropractica

Dacă mergi la chiropractician s-ar putea să descoperi că îți poate calma durerea de urechi la fel de mult ca durerea de spate.

Chiropractica este o abordare alternativă a sănătății care caută să reducă durerea și alte afecțiuni medicale lucrând cu mușchii și oasele. Se crede că durerea de urechi poate fi cauzată de nealinierea oaselor superioare a gâtului. Un chiropractician te poate ajuta aducând aceste oase înapoi „în linie”și reducând durerile de urechi.

Cu toate acestea, unii specialiști avertizează că nu au existat studii clinice pe termen lung care să asocieze tratamentul chiropractic cu reducerea durerii de ureche.

5. Masajul

Masajul blând poate ajuta la durerile de urechi care iradiază din maxilar sau dinți sau care provoacă o durere de cap.

Poți masa zona sensibilă, precum și orice mușchi din jur. De exemplu, dacă te doare zona din spatele urechii, încearcă să îți masezi mușchii maxilarului și gâtului.

Masajul poate ajuta, de asemenea, la durerea unei infecții a urechii. Aplică presiune începând chiar în spatele urechilor mergând în jos, pe zona gâtului. Repetă această mișcare și pe partea din față a urechilor.

Acest tip de masaj poate ajuta la scurgerea excesului de lichid din urechi și poate preveni agravarea durerii de urechi.

6. Dormi fără a pune presiune pe ureche

Unele poziții de somn vor agrava durerea cauzată de infecțiile urechii, în timp ce unele pot ajuta la ameliorarea acesteia. Dormi cu urechea afectată ridicată, în loc să o ții în jos, spre pernă.

De asemenea, puteți dormi cu capul ridicat folosind perne suplimentare.

7. Exercițiile pentru gât

Unele dureri de urechi sunt cauzate de presiunea din canalul urechii. Anumite exerciții pentru gât pot fi folosite pentru a reduce această presiune. Exercițiile de rotație a gâtului sunt deosebit de benefice.

Urmează acești pași pentru a efectua exerciții de rotație a gâtului:

•    Stai drept, cu ambele picioare pe pământ.
•    Rotește încet gâtul și capul spre dreapta până când capul este paralel cu umărul.
•    Rotește capul în sens invers, până când capul este paralel cu umărul stâng.
•    Ridică-ți umerii ca și cum ai încerca să-ți acoperi urechile cu aceștia.
•    Fă aceste mișcări încet, numărând până la cinci și apoi relaxează-te.

8. Ghimbirul

Ghimbirul are proprietăți antiinflamatorii naturale care pot ajuta la calmarea durerilor de urechi. Aplică suc de ghimbir (ghimbir mărunțit în ulei de măsline încălzit și strecurat), în jurul canalului urechii externe. Nu-l pune direct în ureche!

9. Usturoiul

Usturoiul are atât proprietăți antibiotice, cât și de calmare a durerii. Înmoaie usturoiul zdrobit timp de câteva minute în ulei de măsline sau susan cald. Strecoară usturoiul și aplică uleiul în canalul urechii.

10. Ceapa

La fel ca usturoiul, ceapa poate ajuta la combaterea infecțiilor și poate reduce durerea.

Încălzește o ceapă în cuptorul cu microunde timp de un minut sau două. Apoi, strecoară lichidul și aplică câteva picături pe ureche. Poți să te întinzi timp de 10 minute, iar după aceea să lași lichidul să curgă din ureche. Repetă acest lucru după cum este necesar.

11. Suptul

Suptul poate ajuta la reducerea presiunii în trompele lui Eustachio, oferind o oarecare senzație de ușurare.

Bebelușii care alăptează se pot simți mai bine atunci când sunt alăptați cât mai des posibil. Adulții și copiii pot suge bomboane.

12. Laptele matern

Laptele matern are proprietăți antimicrobiene. Unele cercetări sugerează că laptele matern al unei mame se schimbă în funcție de microbii la care este expus copilul.

Aceasta înseamnă că laptele matern este cel mai eficient la bebeluși. Cu toate acestea, unele surse sugerează că laptele matern poate ajuta chiar și adulții. Bebelușii ar trebui să continue să fie alăptați. Copii și adulții pot aplica locală lapte matern pentru durerile de urechi. Aceștia pot încerca să picure puțin lapte matern în fiecare ureche și să repete aplicarea la fiecare câteva ore, după cum este necesar.

10. Peroxidul de hidrogen

Peroxidul de hidrogen (apa oxigenată) a fost folosit ca remediu natural pentru durerile de urechi de mulți ani. Pentru a utiliza această metodă de tratament. Introdu 5-10 picături de peroxid de hidrogen în urechea afectată. Întinde-te pe o parte timp de aproximativ 10 minute, cu urechea dureroasă în sus. Apoi scurge lichidul într-o chiuvetă. La final clătește-ți urechea cu apă rece, curată, distilată.

Nu te îngrijora în privința bulelor care se formează în ureche, deoarece acest lucru te poate ajuta să scoți ceara din urechi.

11. Guma de mestecat

Dacă ai dureri de urechi care au apărut în timpul sau după călătoria cu avionul sau deplasarea la altitudini mai înalte, guma de mestecat poate ajuta la desfundarea urechile și la reducerea presiunii.

12. Uscătorul de păr

După ce îți faci baie, setează uscătorul de păr la o treaptă mai mică și țineți-l la distanță de ureche nu mai mult de 5 minute. Ai grijă să nu îți arzi urechea!

13. Uleiul de arbore de ceai

Uleiul de arbore de ceai este folosit în mai multe moduri. Câteva picături încălzite în ureche și aplicate pe zi pot ameliora durerea de urechi.

Cu toate acestea, înainte de a-l utiliza în ureche, este important să faci un test și să-l aplici pe piele pentru a verifica dacă există alergii.

Uleiul de arbore de ceai trebuie diluat în ulei de măsline, ulei de migdale dulci sau alt ulei purtător, de obicei, 3 până la 5 picături într-o uncie de ulei (aproximativ 28 g).

Arborele de ceai are proprietăți antiseptice, antifungice și antiinflamatorii.

14. Distragerea atenției

Una dintre cele mai bune metode de a reduce senzația de durere, în special în rândul copiilor, este să distrageți atenția. Jocurile, uitatul la televizor sau exercițiile fizice îți pot reduce atenția pe care o aloci durerii de urechi.

Sursa:doc.ro

Citește și