„Enigma” facturii de peste o mie de euro a surorii Inei Terescenco: Moldovagaz a spart tot misterul

 „Enigma” facturii de peste o mie de euro a surorii Inei Terescenco: Moldovagaz a spart tot misterul

Victoria Terescenco, bloggerița care s-a revoltat de plata gazelor în valoare de 25.590,87 lei, și a făcut apel la proteste, s-a dovedit a fi o neplătitoare de rând – nu a plătit pentru gaz timp de 22 de luni, scrie SHOK.md, cu referire la bloknot.

Potrivit specialiștilor SA „Moldovagaz”, ultima dată când aceasta a dat date reale de contor a fost în aprilie 2020. În decembrie, s-au luat citiri de la contorul ei, iar apoi a fost scoasă la iveală datoria pentru 2.358 de metri cubi de gaz.

Și va trebui să plătească pentru ele ca să nu fie tăiată conducta.

Mulți cetățeni nu au crezut în realitatea cifrei. În orice caz, oamenii rezonabili înțeleg că suma de 26 de mii de lei pentru o lună ar fi firească pentru un spațiu imens, un local, nicidecum pentru o locuință

La 29 octombrie, după câteva zile de negocieri, contractul între Gazprom și Moldova-Gaz a fost prelungit, pe o perioadă de 5 ani, utilizând formula de preț propusă de partea moldovenească. Livrările de gaz conform noului contract au început din 1 noiembrie 2021. Părțile au ajuns la un acord principial privind formula de preț, auditarea datoriei formate în cadrul companiei Moldovagaz și necesitatea unor negocieri ulterioare, pentru a stabili un calendar de achitare.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și