Umoristul și stomatologul Iuhti nu recomandă înălbirea dinților: Sursă financiară ușoară și fără efort

 Umoristul și stomatologul Iuhti nu recomandă înălbirea dinților: Sursă financiară ușoară și fără efort
0Shares

Stomatologul Eugeniu Iuhtimovschi, cunoscut ca Iuhti de la Comedy Zebra Show susține că înălbirea a dinților „ar putea avea riscuri și reacții adverse” și  nu recomandă această procedură.  „În ultima perioadă a devenit o sursă foarte bună financiară pentru dentiști, fără ca aceștia să depună efort”,  a spus Iuhtimovschi, în cadrul unui interviu.

„Înălbirea dinților poate avea riscuri și reacții adverse, care ar fi hipersensibilitatea dinților, sensibilitate mult mai mare la consumarea anumitor alimente sau deja traumarea gingiei. Unii o recomandă, alții nu. În ultimul timp a devenit o sursă foarte bună financiară pentru medicul stomatolog pentru că e o procedură care nu necesită foarte mult efort din partea doctorului, în special cu apariția lămpilor cu laser și gutierelor, capelor, unde cu o sumedenie de geluri”, a menționat medicul stomatolog.

Potrivit lui Iuhtimovschi, procedura de albire a dinților constă în izolarea gingiei, aplicarea unui gel și deja acțiunea lămpii sau a laserului. Această procedură se face în cabinetul stomatologului și durează aproximativ o oră, în funcție de ce gel se aplică.

„Sunt și anumite gutiere, ca la boxeri, care le îmbraci pe dinți, se aplică gelul pe timp de noapte, acasă. Are efect, dar poate să fie reacții negative.

Problema principală este estetică, oamenii vor să fie o nuanță mult mai albă. Foarte puțini stomatologi își albesc dinții, ca să știe ce să propună la pacienți”.

Întrebat, dacă câteva înălbiri ar putea dăuna dinții,  dentistul a spus că „în funcție de pacient, de caz clinic și de smalțul persoanei date”.

Eugeniu Iuhtimovschi a vorbit și despre o altă soluție de înălbire a dinților- fațetele dentare sau  zâmbet ca la Hollywood.

„Este o soluție de protezare, pentru că se prepară din țesutul sănătos al omului, a smalțului la dinți, după care se aplică venirele. 

Cu ajutorul soluției date poți trata și anumite patologii, nu doar nuanța dinților, dar și: fluoroza- sunt petele de pe dinți de nuanță cafenie, maro, brune. 

La noi în Moldova sunt multe persoane ce suferă de fluoroză, din cauza nivelului sporit de floră în apă și în alimente. Dinții nu pot fi afectați propriu-zis de fațete, doar că poat să cadă peste un timp. 

Eu aceste proceduri nu le fac și nu le recomand. Pentru mine mult mai important este să fie smalțul sănătos și să nu fie carie”.

Acesta a mai discutat și despre brackets. Stomatologul a menționat că e un avantaj, dacă acestă  procedură se face de la o vârstă fragedă.

„Stomatologia a evoluat foarte mult. Înainte era un pic discriminată persoana care poartă brackets, dar acum a devenit un trend”.

Iuhtimovschi a venit și cu câteva recomandări.

„Cel puțin o dată în jumate de an trebuie să consulți un medic stomatolog, de dorit spălatul pe dinți de două ori pe zi, periuța să fie schimbată odată la trei luni, iar pastă de dinți să fie schimbată periodic, întrucât are efect diferit.

Nu contează câtă pastă  pui pe dinți, ci modul în care periem dinții”, a conchis acesta.

 

0Shares