5 noiembrie – zi de doliu în R. Moldova: Celebra pictoriță Valentina Rusu-Ciobanu va fi petrecută pe ultimul drum

 5 noiembrie – zi de doliu în R. Moldova: Celebra pictoriță Valentina Rusu-Ciobanu va fi petrecută pe ultimul drum

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul prin care ziua de 5 noiembrie 2021, când vor avea loc funeraliile artistei plastice Valentina Rusu-Ciobanu, este declarată zi de doliu național în toată țara. Doliul național este instituit în semn de comemorare a celebrei pictorițe Valentina Rusu-Ciobanu, promotoare a valorilor culturale naționale și universale, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

În conformitate cu decretul prezidențial, vineri, 5 noiembrie, în toate localitățile republicii drapelele de stat vor fi coborâte în bernă, iar la ora 12:00 se va cinsti memoria artistei plastice Valentina Rusu-Ciobanu prin păstrarea unui moment de reculegere. Ceremonia funerară va fi transmisă în direct de Compania publică „Teleradio-Moldova”.

Totodată, li se recomandă autorităților publice, întreprinderilor și organizațiilor să renunțe la desfășurarea, în ziua de 5 noiembrie 2021, a acțiunilor distractive în masă, iar redacțiilor ziarelor, posturilor de radio și de televiziune – să țină cont de specificul acestei zile la editarea publicațiilor și la formarea programelor.

Artista Valentina Rusu-Ciobanu s-a stins din viață la vârsta de 101 ani.

Artista Valentina Rusu-Ciobanu a împlinit joi, 28 octombrie, 101 de ani. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, la final de ședință i-a adus un omagiu, iar deputații în picioare au aplaudat pentru ea.