8 obiceiuri de zi cu zi care îți distrug coloana vertebrală

 8 obiceiuri de zi cu zi care îți distrug coloana vertebrală
0Shares
Postura este crucială nu numai pentru sănătatea ta, ci și pentru bunăstarea ta emoțională.

Potrivit eva.ro, a avea o postură corectă poate reduce oboseala, îți poate îmbunătăți starea de spirit și chiar poate ajuta persoanele care suferă de depresie. Dar, unele lucruri mici pe care le facem zi de zi pot afecta negativ coloana vertebrală.

Iată 8 obiceiuri zilnice aparent inofensive care îți distrug, de fapt, coloana vertebrală:

Porți geanta în fața corpului, peste un umăr

Purtarea unei genți care nu este echilibrată pe corp este unul dintre cele mai rele lucruri pe care le poți face pentru postura ta.

De asemenea, deși s-ar putea să fii tentată sp alegi cea mai mare geantă pentru a-ți putea căra toată viața în ea, cu cât geanta este mai grea, cu atât problemele pe care le poate cauza coloanei vertebrale vor fi mai mari.

Când porți geanta pe un umăr și greutatea nu este distribuită uniform, poate duce la leziuni la nivelul gâtului și umerilor, o postură incorectă și chiar dureri de cap.

Dacă nu ești pregătită să renunți la geanta ta preferată, măcar golește-o din când în când.

Vorbești la telefon fără ajutorul mâinii, ținându-l între ureche și gât

Să stai la birou ore în șir îți poate afecta negativ postura, dar felul în care stai nu este singurul lucru care îți poate distruge coloana vertebrală.

Ținerea telefonului între umăr și ureche te ajută să ai mâinile libere pentru a face alte activități simultan, dar, în cele din urmă, îți poate afecta spatele.

Gâtul și umerii tăi nu sunt meniți să rămână în această poziție pentru o perioadă lungă de timp, iar acest obicei poate încorda mușchii din partea superioară a spatelui, afectându-ți postura.

Lucrezi de pe un laptop

Deși laptopul îți permite să lucrezi oriunde, este mai bine să învingi tentația de a te scufunda într-un scaun.

Aplecarea și privirea în jos la ecran îți pot obosi mușchii și, în cele din urmă, pot duce la o postură greșită.

De fapt, privitul constant în jos la ecran îți poate încorda mușchii la fel de mult ca și cum ai purta o greutate pe umeri.

Adaugi lapte în cafea

În timp ce laptele și alte produse lactate sunt considerate parte a unei diete sănătoase, aceste alimente pot provoca inflamații și pot agrava durerile de spate existente, care, la rândul lor, îți vor afecta postura spatelui.

De asemenea, cofeina poate crea un mediu perfect pentru durerile de spate și chiar poate duce la dureri cronice.

Calci des

Călcatul te face să te apleci peste masa de călcat, care la rândul său, îți poate afecta postura.

Dacă obișnuiești să calci des, folosește un scaun cu spătar înalt și pune-ți un prosop rulat la spate pentru a preveni cocoșarea.

Te învelești cu o pătură grea

În timp ce a dormi învelită cu o pătură mare și pufoasă te poate face să te simți confortabil, ridicarea și aranjarea acesteia atunci când faci patul necesită să te apleci și să-ți folosești mușchii.

Pentru a evita durerile de spate, optează pentru pături mai ușoare.

 

Joci tenis de câmp

Să joci tenis în mod regulat îți poate cauza dureri musculare.

Când îți miști constant mâna înainte și înapoi, poți pune presiune asupra articulațiilor coloanei vertebrale, provocând dureri de spate.

Pentru a preveni accidentările atunci când joci tenis, poartă pantofii potriviți cu o bună absorbție a șocurilor și asigură-te că faci încălzirea înainte de meci.

Porți ochelari

Purtarea ochelarilor greșiți poate provoca dureri ale gâtului, ceea ce, la rândul său, îți va afecta postura.

Când îți înclini capul pe spate pentru a privi prin partea interioară a lentilelor, îți încordezi mușchii gâtului, provocând dureri.

Pentru a preveni durerea, capul nu trebuie să se apropie prea mult de ecran și sunt necesare pauze regulate pentru a te întinde sau a te plimba.

0Shares