(video) „Nu azi și nu aici”. Voronin, cu panglica Sf. Gheorghe în piept, întrebat de ce sfidează legea și dacă va plăti amenda

 (video) „Nu azi și nu aici”. Voronin, cu panglica Sf. Gheorghe în piept, întrebat de ce sfidează legea și dacă va plăti amenda
0Shares
Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a venit astăzi la marșul organizat cu ocazia zilei de 9 mai, cu panglica Sf. Gheorghe, interzisă prin lege, în piept. Întrebat ce exemplu oferă cetățenilor, în calitate de fost șef de stat, pentru că încalcă legea acesta a spus că oferă „exemplu de maturitate politică, necătând la cei care astăzi vremelnic ocupă fotoliu în Președinție, Parlament și își bat joc de popor și memoria acestui popor”, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

Totodată, întrebat cum va reacționa dacă va fi amendat acesta a spus că „acest subiec este o altă treabă, nu azi și nu aici”.

În această dimineață a avut loc Marșul Victoriei în PMAN, organizat de Comitetul Național de Coordonare „Victoria”. La manifestație au fost prezenți fostul șef de stat, Igor Dodon, deputatul PSRM Vlad Batrîncea, deputatul BCS Oleg Reidman, dar și deputata PSRM Zinaida Greceanîi. „Eu consider că această lege este o greșeală. Fiecare cetățean are dreptul la opinia sa”, a declarat Dodon.

Prim-ministra Natalia Gavrilița și speakerul Igor Grosu au depus în această dimineață flori la memorialul Eternitate. Președinta țării nu a participat la ceremonie alături de Gavrilița și Grosu. Întrebat care este motivul, speakerul Parlamentului a declarat că „are propriul program”.

Șefa statului, Maia Sandu, nu va putea participa, din motive de sănătate, la evenimentele publice planificate pentru astăzi, 9 mai. Serviciul de presă al Președinției anunță că la fel se anulează întrevederea și conferința de presă comună cu António Guterres, Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite.

Guvernatoare Găgăuziei, Irina Vlah, alături de zeci de locuitori din Comrat participă la o manifestație dedicată Zilei Victoriei. După ce au participat la marșul dedicat aniversării, aceștia au depus flori.

În Moldova se interzic simbolurile și atributele care promovează acțiuni de agresiune militară, crime de război și crime împotriva umanității. Persoanele care le răspândesc, inclusiv în mediul online, vor fi amendate. O modificare la Codul contravențional în acest sens a fost votată de partidul de la guvernare.

0Shares