Cea mai bună băutură pentru pierderea în greutate, recomandată de un nutriționist

Sunt multe soluții anunțate ca fiind minuni pentru slăbit de către influencerii de pe TikTok și Instagram. Din păcate, când vine vorba de pierderea în greutate, nu există un singur aliment sau băutură care să funcționeze peste noapte. Cea mai inteligentă abordare este cea multifactorială. Ea include multe fructe și legume, cereale integrale și proteine în farfurie, exercițiu fizic regulat și adoptarea unei rutine de somn echilibrate. Află de la experți care este cea mai bună băutură pentru pierderea în greutate, scrie catine.ro.
Dacă dorești să slăbești sănătos, optimizarea aportului caloric prin alegerea unor alimente bogate în nutrienți este un excelent punct de plecare. Băuturile îndulcite au calorii multe și oferă un aport nutrițional redus sau absent, spre deosebire de alimentele cu conținut mare de nutrienți. În plus, băuturile cu zahăr nu oferă aceeași senzație de sațietate ca alimentele solide. Iar majoritatea oamenilor nu compensează acele calorii lichide mâncând mai puțin, arată o analiză din 2023 publicată în The American Journal of Clinical Nutrition.
Cea mai bună băutură pentru pierderea în greutate
A alege băuturi optime pentru a rămâne hidratată te poate ajuta în realizarea obiectivelor tale legate de slăbit. Specialiștii recomandă să bei în mod special ceai. Un ceai neîndulcit și cu puține calorii poate reduce eficient aportul total de calorii.
Ceaiul verde, în special ceaiul verde matcha, conține niveluri ridicate de catehine, un polifenol natural asociat cu creșterea metabolismului. Acesta stimulează organismul să transforme grăsimea în energie, potrivit unui studiu din 2020 publicat în International Journal of Molecular Sciences.
Alegerea numărul 1 pentru pierderea în greutate este indiscutabil ceaiul verde. Deși toate ceaiurile sunt benefice pentru sănătate, ceaiul verde se detașează net la câteva capitole, potrivit Eatingwell.
Un ceai verde neîndulcit este o strategie excelentă pentru reducerea consumului general de zahăr. Consumul zilnic a 2-3 cești de ceai verde poate ajuta la reducerea riscului unor boli cardiace, a infarctului și a diabetului de tip 2, rezultă dintr-o analiză din 2019 realizată de Molecular Nutrition and Food Research.