(VIDEO) „Am văzut cum mama a omorât un vecin, iar acum e acuzată că, împreună cu fratele meu, mi-a ucis tatăl”. Istoria cutremurătoare a unei tinere, care a avut o viață de coșmar

 (VIDEO) „Am văzut cum mama a omorât un vecin, iar acum e acuzată că, împreună cu fratele meu, mi-a ucis tatăl”. Istoria cutremurătoare a unei tinere, care a avut o viață de coșmar
10Shares

A trăit de mică înconjurată de violență, în propria familie, iar la 10 ani, a avut parte de o experiență cutremurătoare, care i-a marcat viața. Este istoria unei tinere de 27 de ani, care a văzut cu propriii ochi cum mama sa ucide un vecin cu coasa, iar la scurt timp după ce a revenit din pușcărie, aceasta, împreună cu fiul său mai mare, i-ar fi ucis și tatăl, la care ținea enorm de mult. Irina a relatat, într-un monolog la Dorin Galben, coșmarul prin care a trecut, în copilărie și adolescență, dar și cum credea că i-a surâs norocul când s-a căsătorit, ca apoi să afle că părintele său, pentru care avea planuri frumoase de viitor, nu mai este în viață, scrie UNIMEDIA.

„Sunt Irina Chișleac, după soț sunt Eftodie. Am 27 de ani, curând fac 28, sunt soție, mămică a celui mai frumos fiu, pe nume Leonardo. Locuim în Anglia de 5 ani, dar nu suntem deciși unde vrem să ne stabilim”. Astfel și-a început istoria eroina monologului.

„Mama a omorât un vecin, iar recent a fost învinuită, împreună cu fratele meu, de omorul tatălui meu”

Irina a trăit într-o familie în care violența era la ordinea zilei, într-o sărăcie absolută: „Mama a fost violentă cu noi și cu tatăl meu, inclusiv cu vecinii, chiar la omorât pe unul, iar recent a fost învinuită, împreună cu fratele meu, de omorul tatălui”.

„În afară de violență din partea mamei nu am văzut nimic. Odată m-a bătut foarte tare cu pumnii”

„În familia mea, în afară de violență din partea mamei nu am văzut nimic. Ceea ce m-a marcat foarte mult a fost dragostea tatălui față de mine. Îmi amintesc că aveam circa 8 ani, mama era violentă cu tata și nu înțeleg din ce cauză, sau nu era dragoste în familie, sau altceva, dar ea căuta să mai meargă și cu alți bărbați. Tata lucra la un punct de colectare a cerealelor și pe atunci nu i se plătea salariu, ci i se dădeau grâne, el le aducea acasă, iar mama le ducea vecinilor, pe băutură. Eu îi spuneam tatălui ce face ea, iar la un moment dat, el i-a tăiat scara, ca ea să nu mai poată urca în pod, ca să nu mai poate duce grânele de acasă, să avem ce mânca iarna. Ea a găsit altă soluție, cu toate că fratele meu un pic mai mare are dizabilități din născare, dacă-i poruncea ceva, el făcea – ea îl urca în pod cu torba să-i dea cereale, ca să le ducă pe băutură. Eu îi spuneam lui să nu o ajute, iar el i-a povestit totul. Atunci ea m-a prins și m-a bătut foarte tare cu pumnii, nu-și dădea seama ce face. Și pe fratele meu l-a aninat de maiou, dar l-am scăpat din mâinile ei și am fugit la tata, să-i spunem. Tata a venit și a certat-o, dar în zadar. Ea a dus chiar și borcanele goale din bordei pe băutură. Era foarte supărată pe tata și i-a spus că e venetic și să plece din casa ei, că își va găsi alt bărbat”.

„M-a încuiat în casă, iar peste o zi a venit cu un bărbat și mi-a zis că acesta e noul meu tată”

Într-o bună zi, bărbatul a plecat: „El nu mai putea să rabde tot ce se întâmpla la noi în familie. Fratele meu de 10 ani a reușit să fugă din urma lui și tata l-a luat cu el la Selemet, în satul lui de baștină. Eu, fiind mai mică, ea m-a înhățat și m-a încuiat în casă, a scos cleampa și s-a dus. O zi am stat încuiată în casă.  A venit cu un bărbat, care mi-a dat o ciocolată și un suc și mama mi-a zis: Acesta e noul tău tată. I-am răspuns: Eu am tată, nu-mi trebuie alt tată. Am aruncat acele daruri în ea”.

„La noi mereu era mizerie, iar când cocea mama o pâine, te omora dacă te lovea cu ea în cap”

„Era o persoană care nu iubea curățenia, la noi mereu era mizerie, mâncam mai mult paste cu lapte, pentru că am avut vacă. Când făcea tata o mâncare, își dădea stăruința, făcea gustos. Ea când cocea o pâine, tata zicea că degeaba strică făina, cu o pâine de aia te omora dacă te trântea în cap”, povestește Irina.

„Mama îl îmbăta pe tata și îl bătea, deseori cu furca, foarte tare”

Despre tatăl său, tânăra își amintește doar lucruri bune: „La noi tata era o fire foarte calmă, mai avea și dificultăți la picioare, era invalid de gradul doi și nu era atât de puternic. În plus, el nu era agresiv, nu căuta să se certe cu nimeni. Aflându-se în acest mediu, mai ceda și el uneori și mai servea alcool. Cât era treaz, ea nu putea să-l bată, dar când îl îmbăta, îl bătea, cu furca foarte tare. O dată a venit un vecin și a început să o numească urât, iar ea l-a bătut cu hârlețul, dar nu a dat-o la poliție”.

„Nu aveam ce mânca, era oribil, frig în casă. Nu pot exprima în cuvinte de am trăit”

Bărbatul care a venit în casa lor după ce a plecat tatăl său nu s-a reținut mult: „A plecat și el, după ce a văzut că mama e o persoană murdară, care nu are grijă și evident că orice bărbat ar pleca de lângă așa o femeie. Eu am rămas cu mama, nu aveam ce mânca, era oribil, frig în casă, nu pot exprima în cuvinte ce am trăit jumătate de an, cât tata a lipsit”.

„Din teama să nu se întâmple ceva cu mine, tata s-a întors în familie”

După o perioadă de timp, tatăl Irinei a revenit la soție: „Totuși, tata mă mai vizita, eu îl sunam de la o vecină și îi povesteam ce se întâmplă acasă. Probabil din teama să nu se întâmple ceva cu mine, el s-a întors în familie, cu fratele meu. Ea tot se ruga să o ierte, că se va schimba, dar mai bine nu venea și mă lua și pe mine cu el. După toate aceste cazuri a venit sora ei și a dus-o la o narcologie, să o codeze. Când a venit acasă, vreo 2 zile s-a apucat să facă în casă curățenie, am crezut că în sfârșit voi avea mama care va avea grijă de noi”.

„Ea nervoasă a luat coasa din copac și l-a înfipt. Era oribil, curgea sânge de peste tot”

Momentul care a marcat-o extrem de mult pe Irina s-a produs când ea avea 10 ani: „A fost o zguduitură puternică pentru mine. Era o zi de vară însorită, eu cu tata am fost la cosit iarbă, iar fratele meu s-a dus cu mama la scos ceapă. Ea era codată atunci. Când am revenit acasă, la noi a venit un vecin cu o sticlă de vin. Tata a aninat coasa în copac și ne-am așezat toți pe prispă, iar tata i-a spus prietenului: „Ia-ți sticla și du-te, pentru că a mea e codată și dacă va bea, va muri”. În timpul respectiv, a intrat și ea nervoasă pe poartă și i-a spus și ea să se ducă acasă, cu un limbaj necenzurat. El i-a răspuns să se liniștească, altfel va „anina o sapă în cap”. Ea nervoasă a luat coasa din copac și l-a înfipt. Era oribil, curgea sânge de peste tot, ca și cum ai turna apă la plante. Tata a înlemnit, s-a făcut alb pe față, fratele mai nu a leșinat, iar eu am văzut cum acel om a făcut doi pași, apoi a căzut și a murit. Ea nu a realizat ce a făcut, poate a vrut să-l sperie, dar fiind violentă de felul ei, totul s-a întâmplat repede. Ea a lăsat coasa jos și a fugit la o bătrânică în sat. Tata s-a dus repede prin mahala să sune la sora medicală să vină să vadă ce e cu el, credea că încă e viu, dar până a venit ambulanța, nu mai avea ce salva. A venit foarte multă poliție, toată lumea din sat a venit la noi la poartă, să vadă ce s-a întâmplat”.

„Irina, maică-ta l-a omorât pe taică-tău”

Mama Irinei a fost trimisă la pușcărie, pentru 8 ani, timp în care ea și fratele său au fost crescuți de tatăl lor. Viața lor părea să fi luat o turnură pozitivă, Irina și-a întâlnit jumătatea, cei doi s-au logodit și locuiau în Chișinău, la gazdă, iar ulterior, logodnicul a decis să plece în Anglia, la muncă, pentru a aduna bani pentru nuntă. La scurt timp, și-a luat și iubita cu el, peste hotare. Totul părea ideal, au muncit, și-au organizat singuri cel mai important moment din viață, la care și-au invitat și părinții și au decis să revină la Londra, ca să-și poată procura propria casă. Însă o veste strașnică i-a căzut ca cerul peste cap tinerei. Într-o bună zi, vecina din sat a sunat-o și i-a spus că mama și fratele său i-au ucis tatăl.

Cum a ajuns să-și cunoască iubitul, care i-a schimbat radical viața, prin ce greutăți au trecut până să ajungă în Anglia, dar și cum a aflat vestea care i-a spulberat lumea și ce i-a spus tatăl său, „care a venit la ea după ce a murit” aflați din monolog:

10Shares

Aura Mereuta

https://shok.md