(VIDEO) „Poporul nostru are încă multe de învățat”: Ce l-a dezamăgit pe Valeriu Mircea, când a revenit din Paris

 (VIDEO) „Poporul nostru are încă multe de învățat”: Ce l-a dezamăgit pe Valeriu Mircea, când a revenit din Paris
679Shares

Valeriu Mircea, logodnicul celebrei luptătoare Anastasia Nichita, și-a exprimat dezamăgirea de faptul că puțină lume a venit la întâmpinarea sportivilor reveniți de la Jocurile Olimpice pe data de 12 august la Aeroportul Internațional Chișinău. Într-un stories apărut pe pagina sa de Instagram acesta a vorbit despre indiferența poporului și a altor colegi de breaslă față de sportivii care au obținut rezultate foarte bune la olimpiada de la Paris, scrie SHOK.md.

„Sosirea noastră de ieri la ora 13:00 de la Aeroportul Internațional Chișinău, vreau să vă spun că am rămas dezamăgit. Am avut așteptări foarte mari, am crezut că o să vină foarte multe persoane să întâlnească sportivii noștri, dar din păcate noi ca popor avem încă multe de învățat. Este un lucru foarte urât și nu am mai văzut nicăieri astfel de comportament din partea persoanelor, colegilor de antrenamente și în general din partea tuturor. Foarte puține persoane au fost.

Ca să înțelegeți eu nu vorbesc despre toată lumea, dar știu că mulți puteau să vină ieri la aeroport mai ales ca eu am pus și un stories în care am anunțat ora sosirii și credeam că o să vină sute de persoane, dar am rămas dezamăgit. Nu suntem un popor absolut uniți avem multe de învățat de la alții.

Educați copiii de mici ca să avem un viitor mai bun pentru țara noastră. Este foarte important ca ei să știe ce înseamnă o medalie olimpică și multe alte lucruri”, a spus Valeriu Mircea.

„Această poză zice multe, pentru persoanele cu mintea dezvoltată”, a scris sportivul.

Sportivii olimpici, în frunte cu vicecampioana Anastasia Nichita, canoistul Serghei Tarnovschi, dar și judokanii Denis Vieru și Odil Osmanov au fost întâmpinați la Aeroport cu muzica de fanfară a Poliției de Frontieră, flori și aplauze de la sute de susținători. La eveniment, a participat și șefa statului Maia Sandu, dar și ministrul Educației, Dan Perciun.

Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice Paris 2024, cea de-a 33-a ediţie a jocurilor de vară, a avut loc duminică, pe Stade de France. Portdrapelul delegaţiei Republicii Moldova a fost luptătoarea Anastasia Nichita și canoistul Serghei Tarnovschi, care ne-au reprezentat țara cu onoare și determinare.

Luptătoarea Anastasia Nichita a cucerit medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Paris. Ea a luptat în finală cu japoneza Tsugumi Sakurai.

Canoistul Serghei Tarnovschi a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

De asemenea, judocanul Adil Osmanov a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

La fel, și judocanul Denis Vieru a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. În finala mică a categoriei de greutate 66 kg, el a dispus de francezul Walide Khyar

Sportivul moldovean Marin Robu, care s-a clasat pe locul patru în finala de haltere de la Jocurile Olimpice, contestă decizia arbitrilor. El afirmă că adversarul său italian, care a obținut medalia de bronz, a încălcat regulamentul la ridicarea greutății de 212 kilograme.

Halterofilul Marin Robu (89 kg) a ocupat locul 4 la Jocurile Olimpice de la Paris”, a anunțat Comitetul Național Olimpic și Sportiv.

Sportivul Marin Robu a fost lipsit de medalia de bronz de către arbitrii Jocurilor Olimpice de la Paris.

Luptătorul Maxim Saculțan a fost învins de vicecampionul mondial de anul trecut, Sebastian Rivera din Puerto Rico, în recalificările categoriei de greutate 65 kg din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris.

Halterofilul Marin Robu (89 kg) a ocupat locul 4 la Jocurile Olimpice de la Paris”, a anunțat Comitetul Național Olimpic și Sportiv.

Sportivul Marin Robu a fost lipsit de medalia de bronz de către arbitrii Jocurilor Olimpice de la Paris.

Sportivul Radu Lefter a cedat în optimele de finală ale Jocurilor Olimpice.

Și Mariana Draguțan a pășit pe covorul olimpic de la Paris, dar în ciuda eforturilor sale neînfricate și a dedicării sale neobosite, luptătoarea noastră a cedat în fața campioanei europene, românca Andreea Beatrice Ana.

Un scandal rușinos a izbucnit pe rețele, după ce sportivii noștri de la Olimpiadă au fost „descalificați” printr-un comunicat al Centrului de Pregătire a Loturilor Naționale. „Debut cu stângul pentru luptătorii din R.Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris”, așa începe postarea Centrului, după ce Irina Rîngaci și Victor Ciobanu au suferit înfrângeri în luptele cu adversarii lor, la Jocurile Olimpice de la Paris.

Pe 5 august, Irina Rîngaci a cedat în primul tur la JO de la Paris. Sportiva a fost învinsă de adversara din Coreea de Nord.

Luptătoarea Irina Rîngaci, devenită în primăvară campioană europeană la lupte în rândul sportivelor sub vârsta de 23 de ani, a prezentat, într-un clip video pe rețele, condițiile în care sunt cazați olimpicii, în capitala Franței.

Luptătorul de stil greco-roman Victor Ciobanu (60 kg) a cedat în optimele de finală de la JO Paris, în fața lui Ri Se Ung din Coreea de Nord. Victor a evoluat și la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde s-a clasat pe locul 5.

679Shares

Aura Mereuta

https://shok.md