(VIDEO) Ploile torențiale au pus stăpânire pe capitală. Străzi inundate și crengi doborâte la pământ. Circulația transportului, îngreunată

 (VIDEO) Ploile torențiale au pus stăpânire pe capitală. Străzi inundate și crengi doborâte la pământ. Circulația transportului, îngreunată
0Shares

Alerta meteorologică se pare că a intra deja în vigoare, la Chișinău. Potrivit imaginilor postate de internauți pe rețele, se observă că mai multe străzi au fost inundate, iar crengile copacilor au fost doborâte la pământ. Potrivit autorităților, serviciile municipale de profil sunt pregătite să intervină în teren.

În urma ploilor puternice din această dimineață, mai multe străzi din capitală au fost inundate, iar crengile copacilor au fost doborâte la pământ.

Primăria Chișinău asigură cetățenii că serviciile municipale de profil sunt gata să intervină în caz de necesitate.

În cazul înregistrării situațiilor problematice, în urma averselor, locuitorii orașului sunt îndemnați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04 sau să sune la numărul unic de urgență 112.

Amintit, că Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis un cod galben și portocaliu de instabilitate atmosferică. Alerta intră în vigoare pe data de 14 septembrie, de la ora 15:00 până pe 15 septembrie la ora 06:00.

Primăria municipiului Chișinău informează despre avertizarea, care prevede ploi torențiale, izolat puternice, însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului, valabilă pentru întreg teritoriul țării. Astfel, cetățenii sunt rugați să nu părăsească locuințele, iar părinții să-și supravegheze copiii minori, pentru a preveni eventualele pericole provocate de fenomenele naturii.

Patru persoane dintr-o familie dintre care un nou născut au fost salvate de pompieri din calea apelor.Potrivit IGSU, cazul a fost înregistrat în localitatea Hanasani din raionul Cantemir în urma precipitațiilor abundente din dimineața zilei de astăzi.

Premierul Dorin Recean a convocat la ora 16.00 o ședință la Centrul Anticriză al Ministerului de Interne la care vor participa toți reprezentanții structurilor de forță și ai autorităților publice locale din zonele afectate de ploile torențiale.

att.HG-RBFluFvR48DywuKcGzJf_gm9CnTN_TRiiPuglYco

att.VZn75ms8yC6zXglHySRNFgluN44hr8x2Rzh1ijsTKmQ att.HIsaslxJlUndX73xP6CHARcj9v0g35LGrU7uhjqSMK0

0Shares

Aura Mereuta

https://shok.md