Creatoarea de modă Varvara Oprea luptă împotriva cancerului: „Să vorbești despre asta este, ah, deloc ușor… ”

 Creatoarea de modă Varvara Oprea luptă împotriva cancerului: „Să vorbești despre asta este, ah, deloc ușor… ”
0Shares

Fondatoarea brandului Barbara Collection, Varvara Oprea, se află în Federația Rusă pentru a primi a 3-a doză de chimioterapie. Creatoarea de modă a fost diagnosticată cu cancer mamar acum 6 luni, un tip agresiv care s-a dezvoltat foarte rapid. În luna noiembrie, Varvara urmează să fie operată, iar până la intervenție ea a decis să comunice public despre lupta pe care o duce, în speranța că va ajuta astfel alte femei. „Dacă e să fiu sinceră, să povestesc public despre asta este, ah, deloc ușor!”, a scris frumoasa influenceriță pe rețele, scrie UNIMEDIA.

„Am decis să vorbesc public despre lupta pe care o duc pentru mine, e ca o terapie, îmi este mai ușor să știu că nu sunt singură, dar și pentru toți cei care sunt în aceeași situație…

Când am aflat despre boală, pur și simplu nu știam ce să fac, nu înțelegeam în ce lume mă aflu… de aceea, îmi doresc enorm de mult ca, prin exemplu propriu, să demonstrez că acesta nu e „sfârșitul lumii”, așa cum este văzut în societate.

Cancerul nu e o sentință și poate fi tratat. Nu se tratează doar prostia și zgârcenia”, a scris Varvara.

Conform datelor statistice, cancerul mamar este cea mai frecventă formă de cancer diagnosticată la femei în Republica Moldova, la fel ca în multe alte țări. Aproximativ 1.000 de cazuri noi de cancer mamar sunt diagnosticate anual. Incidența este de aproximativ 50-60 de cazuri la 100.000 de femei pe an.

Pentru prevenirea cancerului mamar OMS recomanda:

1. Menținerea unei greutăți sănătoase;

2. Activitate fizică regulată;

3. Limitarea consumului de alcool;

4. Dietă echilibrată, bogată în fructe și legume;

5. Evitarea fumatului;

6. Alăptarea, dacă este posibil;

7. Screening regulat și autoexaminări pentru depistare timpurie.

Pe 19 octombrie este marcată Ziua Mondială împotriva Cancerului Mamar, când toate țările se mobiliezează și sprijină lupta împotriva cancerului.

 

 

0Shares

Aura Mereuta

https://shok.md