Euro, în ascensiune, iar Dolarul îi urmează tendința: Cursul valutar afișat de BNM pentru astăzi

 Euro, în ascensiune, iar Dolarul îi urmează tendința: Cursul valutar afișat de BNM pentru astăzi
0Shares

Leul moldovenesc a înregistrat o slăbire în fața principalelor valute de referință, euro și dolarul american, conform datelor publicate de Banca Națională a Moldovei.

În comparație cu ziua precedentă, euro a crescut cu 11 bani, ajungând la o valoare de 19.5247 lei, în timp ce dolarul american a înregistrat o creștere mai modestă, de 1 ban, stabilindu-se la o valoare de 17.4514 lei. Aceste mișcări indică o tendință de depreciere a monedei naționale în raport cu aceste valute majore.

Euro a continuat să se aprecieze față de leul moldovenesc, atingând astăzi valoarea de 19.5247 lei. În ultimele patru zile, moneda unică europeană a marcat o creștere constantă, astfel încât diferența față de ziua anterioară este de 11 bani, reflectând o dinamică ascendentă pentru euro în perioada analizată.

Dolarul american a urmat o traiectorie similară, crescând ușor față de leul moldovenesc. Valoarea sa de astăzi este de 17.4514 lei, cu o creștere de 1 ban față de ziua precedentă. Dinamica dolarului în ultimele patru zile indică o tendință de apreciere, deși mai puțin accentuată decât cea a euro.

Leul românesc, hrivna ucraineană și rubla rusă au prezentat, de asemenea, schimbări în raport cu leul moldovenesc. Astăzi, leul românesc a atins valoarea de 3.9237 lei, cu o creștere de 2 bani față de ziua anterioară. Hrivna ucraineană a înregistrat o creștere nesemnificativă, ajungând la 0.4232 lei, în timp ce rubla rusă a crescut cu 2 bani, stabilindu-se la o valoare de 0.1888 lei. În ultimele patru zile, toate cele trei valute au prezentat o tendință generală de creștere în raport cu leul moldovenesc, cu excepția rublei rusești care a înregistrat o scădere.

0Shares

Aura Mereuta

https://shok.md