(VIDEO) „Bărbații mai mult apără Car Vertical decât pe victimele violurilor.” Doina Danielean îi îndeamnă pe moldoveni să se alăture protestului anunțat de ONG-uri la Ministerul Justiției

 (VIDEO) „Bărbații mai mult apără Car Vertical decât pe victimele violurilor.” Doina Danielean îi îndeamnă pe moldoveni să se alăture protestului anunțat de ONG-uri la Ministerul Justiției
0Shares

Bloggerița și prezentatoarea Doina Danielean îi îndeamnă pe urmăritorii săi, femei și bărbați, să se alăture protestului de amploare anunțat de câteva ONG-uri pentru vineri, 27 septembrie, la Ministerul Justiției, pentru a cere dreptate pentru femeia violată de trei indivizi, la Rădeni, dar și pentru alte victime ale violului. „Bărbații mai mult apărau Car Vertical decât pe victimele violurilor, ale pedofiliei. Acesta este unul dintre motivele pentru care aș vrea să văd cât mai multe femei și cât mai mulți bărbați, care să fie solidari cu noi, femeile, și care să ne dea de înțeles că mai există bărbați care ne apără, care ne protejează, care au fost educați altfel, care nu ne violează, nu ne bat, nu ne omoară, a spus Doina, într-o apariție online, scrie UNIMEDIA.

„Pe 27 septembrie seara ne vedem la Ministerul Justiției. Cei de la Femei pentru femei, Stop Violență, Mișcarea Feministă organizează un protest. Eu tare sper să fim multe, mai multe decât la concerte, unde suntem mulți de fiecare dată. La acest protest există mai multe motive pentru care ar trebui să fie prezente cât mai multe femei. Văd foarte multe comentarii, mai puține de la bărbați, în care mă încurajați și în acest context, vă spun că bărbații mai mult apărau Car Vertical decât victimele violurilor, ale pedofiliei. Nu văd bărbați care să apere cu așa mare înflăcărare femeile care au fost violate, fetițele violate de bărbați. Nu văd aici apărarea asta din partea bărbaților. Acesta este unul dintre motivele pentru care aș vrea să văd cât mai multe femei și cât mai mulți bărbați, care să fie solidari cu noi, femeile, și care să ne dea de înțeles că mai există bărbați care ne apără, care ne protejează, care au fost educați altfel, care nu ne violează, nu ne bat, nu ne omoară. Alte motive pentru care trebuie să fiți acolo sunt cazurile din ultima vreme, care rămân nepedepsite sau pedepsite cu niște pedepse, că-ți vine să plângi și să râzi isteric, totodată.

De exemplu, soțul și-a omorât soția și a primit 135 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității. Atât costă viața unei femei, a soției sale.

Cel care a omorât-o pe Ana Maria însărcinată acum stă în banca acuzaților și zice că el nu a luat-o cu mașina. Îmi dau seama că nu va mai purta ăsta răspundere, mâine, poimâne va ieși pe străzi și va lua altă femeie la rând, pe mine sau pe tine.

Sunt multe multe cazuri. Femeia violată în Rădeni, indivizii sunt liberi, la domiciliu, punem noi presiune online și văd că stau cu ochii pe noi și Primăria din sat, și Procuratura, și anchetatorii și numai să zici cumva de cineva sau să-i atingi cumva, că repede sar.

Respectiv, noi vineri trebuie să fim acolo, să cerem pedepse mai dure, să cerem justiție pentru femeile violate, abuzate, omorâte mișelește de către bărbați.

Este timpul să se aplice pedeapsă și aș vedea o pedeapsă extraordinară castrarea violatorilor și a pedofililor, așa cum este în mai multe țări. Nu doar să fie băgați la închisoare, ci să fie puși la munci silnice în folosul victimei. Să o întrețină pe victime, tot ce muncește să-i fie achitat victimei. Așa aș vedea o pedeapsă echitabilă.

@doina.danielean Ne vedem la protest! CEREM PEDEPSE ASPRE PENTRU ACESTI MONȘTRI AI SOCIETĂȚII!!! #protest #femei #womenempowerment #womenoftiktok #womensupportingwomen #fyp ♬ sunet original – Doina Danielean

Cazul înfiorător din satul Rădeni, raionul Străşeni, unde o tânără mamă a doi copii a fost scoasă cu forţa din propria ogradă de trei indivizi, violată, apoi abandonată pe o uliță, a determinat asociațiile neguvernamentale pentru drepturile femeilor să acționeze. Câteva ONG-uri anunță un protest masiv la Ministerul Justiției vineri, 27 septembrie, la care vor întreba autoritățile: „La care poartă să mai batem, pentru a primi dreptate?”

O tânără mamă de 30 de ani, care crește singură doi copii, ar fi fost supusă unui viol în grup. Cazul a avut loc pe 6 septembrie în satul Rădeni. Femeia ar fi fost luată cu forța din ograda casei acesteia, iar după ce și-au bătut joc, a doua zi, indivizii au abandonat-o la 3 case de gospodăria ei. Femeia a fost găsită chiar de fiul ei de 8 ani, care o căuta prin sat. „Au violat-o, au dus-o pe malul iazului, ea leșina, iar ei o băgau în apă să-și revină și continuau”, a mărturisit un localnic, care a menționat că sătenii sunt speriați și șocați de cele întâmplate, mai ales că, după ce au fost reținuți, cei trei indivizi au fost văzuți prin localitate după ce „ar fi dat bani ca să fie eliberaţi”.

„O faptă antisocială”, astfel a calificat ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, cazul înfiorător din satul Rădeni, unde o tânără mamă a doi copii a fost scoasă cu forţa din propria ogradă de trei indivizi, violată, apoi abandonată pe o uliță.

0Shares

Aura Mereuta

https://shok.md