(VIDEO) Marș „al tăcerii” în sprijinul lui Gisele Pelicot, femeia drogată de soţ timp de 10 ani şi violată de peste 50 de bărbaţi

 (VIDEO) Marș „al tăcerii” în sprijinul lui Gisele Pelicot, femeia drogată de soţ timp de 10 ani şi violată de peste 50 de bărbaţi
0Shares

Un marș „al tăcerii” a avut loc sâmbătă în sprijinul lui Gisele Pelicot și al altor femei victime ale violenței sexuale, în satul francez Mazan, unde soțul ei este acuzat că a drogat-o și că a invitat peste 80 de bărbați să o agreseze în propria ei casă, scrie observatornews.ro.

Sute de persoane au participat la marș, în semn de solidaritate cu femeia aflată în centrul unui caz care a șocat întreaga lume. Membrii familiei Pelicot nu au participat la eveniment, dar au declarat că apreciază sprijinul public.

“Sunt aici în calitate de femeie, mamă și bunică … Sunt aici în primul rând pentru a o susține pe Gisele, care este foarte curajoasă, și pe alte femei și fete”, a declarat una dintre participantele la marș. Ea a adăugat că speră ca acest caz să convingă oamenii să “asculte femeile (…) și să nu închidă ochii” la abuzurile sexuale.

Vineri, mai multe clipuri video şi fotografii au fost difuzate, în prezenţa publicului, la aşa-numitul proces al violurilor din Mazan. Judecătorii au fost de acord să permită difuzarea acestora în ședință publică, după ce avocații lui Gisele Pelicot au insistat că clienta lor dorește să le vadă. Întrucât Pelicot, în vârstă de 72 de ani, era drogată până la comă, nu își amintește nimic despre violuri și spune că înregistrările video sunt dovezi ale abuzurilor pe care le-a suferit.

Majoritatea bărbaților acuzați că au violat-o au negat acuzațiile, spunând că au crezut că ea se prefăcea că doarme și că au acționat cu consimțământul soțului ei.

0Shares

Aura Mereuta

https://shok.md