Euro scade, iar Dolarul crește: Cursul valutar afișat de BNM pentru astăzi

 Euro scade, iar Dolarul crește: Cursul valutar afișat de BNM pentru astăzi
0Shares

Leul moldovenesc a înregistrat o evoluție mixtă în raport cu principalele valute de referință, conform datelor publicate de Banca Națională a Moldovei.

Euro a continuat să scadă în ultimele trei zile, ajungând astăzi la o valoare de 19.2787 lei moldovenești. Comparativ cu ziua de ieri, euro a pierdut 5 bani, ceea ce reflectă o tendință de întărire a leului moldovenesc în fața monedei unice europene.

Dolarul american a înregistrat o creștere marginală, cu o valoare de astăzi de 17.6788 lei moldovenești. Deși diferența față de ziua precedentă este de doar 0.002 lei, aceasta indică o ușoară slăbire a leului moldovenesc în raport cu dolarul S.U.A. pe parcursul ultimelor trei zile.

Leul românesc, hrivna ucraineană și rubla rusă au prezentat o tendință generală de scădere în raport cu leul moldovenesc, în ultimele trei zile.

Astfel, leul românesc a fost cotat la 3.8747 lei moldovenești, înregistrând o scădere de 1 ban față de ziua precedentă. Hrivna ucraineană a scăzut nesemnificativ, ajungând la o valoare de 0.4291 lei moldovenești, în timp ce rubla rusă a scăzut la 0.1822 lei moldovenești, cu o diferență de 0.002 lei față de ziua anterioară.

0Shares

Aura Mereuta

https://shok.md