„A ajuns la parametrii ideali”: Georgeta Voinovan, la 51 de ani: Am 65 de kg

 „A ajuns la parametrii ideali”: Georgeta Voinovan, la 51 de ani: Am 65 de kg

Georgeta Voinovan a înplinit astăzi 51 aniversare. De ziua sa, interpreta face concluzii, într-un mesaj pe Facebook. „Eu zic că am progresat un pic”.

„M-am trezit la viață ca azi, la 6:45, aveam 3.100 kg și 52 cm. Azi m-am trezit la 6:40, am 65 kg și 165 cm. Eu zic că am progresat un pic! Mulțumesc, mămica!. Mulțumesc, Doamne, pentru tot”, a scris pe Facebook.

Colegii de breaslă a interpretei s-au întrecut în mesaje de felicitare pe rețele.

„La mulți ani sănătoși, frumoși și pașnici, Geta! Te felicit! Ai ajuns la parametrii ideali”, a scris Aura

Cu un mesaj de felicitare a venit și cântăreață de muzică ușoară Nelly Ciobanu: „La mulți ani frumoși și sănătoși, Getuța. Inspirație cât mai multă și realizări frumoase”.

Georgeta Voinovan s-a născut pe 2 iulie 1971, la Chişinău. A debutat artistic la începutul anilor 1990, sub auspiciul lui Mihai Dolgan. În 1993 și 1995 a luat premiul II în cadrul Festivalului de muzică folk „Galbenă Gutuie”.

În muzica ușoară s-a lansat în 1996, la Festivalul „Maluri de Prut”, unde de asemenea a luat locul II. Tot atunci a participat și la Festivalul televizat „Ochiul de Veghe”, plasându-se pe locul I.

A lansat două albume – Adio (1995) și Rămâi (2001). În calitate de compozitoare, poetă și interpretă, a contribuit la mai multe lansări de discuri și este autoarea unor șlagăre. A scris pentru Aura, Indiana, Victoria Lungu, Geta Burlacu, Irina Barbu, Anastasia Lazariuc și alți interpreți. A compus peste o sută de cântece pentru copii, ea însăși fiind mamă a două fete și patru băieți, iar către 2011 a început să compună și muzică creștină.
În august 2010, compozitoarea a suferit un grav accident rutier.[3] Fiindu-i afectată coloana vertebrală, ea a stat imobilizată la pat timp de șase luni.