„A fost complicat, dar am reuşit”: Cum a reușit o moldoveancă să cucerească lumea filmului din Hollywood

 „A fost complicat, dar am reuşit”: Cum a reușit o moldoveancă să cucerească lumea filmului din Hollywood

Plecată de ani buni din Republica Moldova, a reuşit să cucerească lumea cinematografiei, ajungând chiar şi la Hollywood. Este vorba despre Silvia Lungu, care și-a relatat povestea în cadrul unui interviu pentru Tvr Moldova.  Întotdeauna m-a fascinat teatrul, filmele, dar în Moldova nici nu mă gândeam că e posibil aşa ceva. Când am plecat în Italia la studii, la vârsta de 16 ani m-am înscris la cursuri de teatru. La universitate am continuat cu actoria. În 2012 când mi-am luat diploma de la facultate, aşa m-au sfătuit profesorii mei să plec la Hollywood. Eu am zis, imposibil, cum Hollywood, mi se pare o lume atât de îndepărtată”, a spus aceasta.

Din Italia, a plecat în SUA, acolo unde a început să se dezvolte în domeniu actoriei.

Întrebată ce roluri au marcat-o, Silvia a spus că „au fost, de fapt, cu proiecte în Germania, unul dintre ele este un proiect Gotthard. Este o piesă despre construcţia unui tunel ca să conecteze Italia cu Elveţia. 

Personajul meu este această fată care pretinde a fi băiat îşi taie părul şi vrea să lucreze în tunel, pentru că nu are altă soluţie. Cea mai creativă şi satisfăcătoare experienţă pentru mine este atunci când pot să intru total în rol, cum e în acest proiect, filmul Gotthard.

Acesta a fost un rol care într-adevăr m-a marcat. În primul rând, pentru că este o istorie adevărată şi luni de zile mă îmbrăcam ca un băiat… iar recent am jucat în Bella Germania, am avut rol principal acolo. M-am regăsit în acel rol, pentru că e vorba de o fată care a emigrat şi eu tot am trecut prin asta. A fost extraordinar, a fost primul rol principal într-un serial atât de important.”

Cel mai important ce s-a întâmplat pentru mine la Hollywood era Actors Studio, pentru că am început să lucrez cu ei ca actriţă profesionistă. Unul din proiectele mari a fost Lethal Weapon – Arma letală, creat de Warner Brother şi Fox.

După asta am lucrat la American Horror Story, iarăşi o producţie extraordinară. De când am plecat la Hollywood am început să lucrez şi mai mult în Europa, adică n-am stat mereu doar în Los Angeles, dar îmi place mult, chiar dacă la nivel de arhitectură nu este atât de frumos. Toţi au imaginea asta, o, Hollywood, dar când zbori în Europa vezi istoria, clădirile. E mult mai frumos aici. Întotdeauna este o plăcere când eşti invitat la festivaluri şi proiectele personale m-au purtat la mai multe festivaluri. Recent, la Londra am înfiinţat o casă de producţie, acolo avem proiectele noastre. Dacă sunt producători în Moldova care vor să colaboreze suntem deschişi la coproducţii. În pandemie am realizat acest film „When the mist clears”.

L-am filmat în Italia cu actori de la Hollywood şi Londra. A fost complicat, dar am reuşit. Am realizat acest proiect care a câştigat la mai mult de 18 festivaluri. Am visat să trăiesc la Londra. Am mers pentru un schimb de studenţi. Ştii? Iar mama lui mi-a zis: „Dacă îţi place atât de mult aici, de ce nu stai?”.

Recent, aceasta a devenit și mămică.

„Totul s-a schimbat, totul a devenit şi mai complicat. Pe primul plan este familia, fiica. Mai apoi cariera şi restul. Nu călătoresc atât de mult…”.