A împlinit 100 de ani, chiar de Ziua Victoriei: Veteranul Pavel Gadcov a primit astăzi flori și onoruri

 A împlinit 100 de ani, chiar de Ziua Victoriei: Veteranul Pavel Gadcov a primit astăzi flori și onoruri
0Shares

Președintele PSRM, Igor Dodon, a transmis felicitări veteranului Pavel Gladcov, deținător a Ordinului Republicii, care astăzi împlinește onorabila vârstă de 100 de ani. Este semnificativ faptul că aniversarea zilei de naștere coincide cu Ziua Victoriei, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

„În vara anului 1941, marele veteran s-a oferit voluntar pentru front. A luptat cu vitejie și curaj și a dat dovadă de eroism în cele mai importante bătălii ale Marelui Război Pentru Apărarea Patriei. A participant la acţiunile militare de pe teritoriul Ucrainei, Belarusului, Poloniei, Germaniei; Bătălia de la Kursk și Frontul Stalingrad şi Sud-Vest, pentru care a fost decorat cu numeroase distincții.


După finalizarea serviciului militar, Pavel Gladcov a educat tinerii în spiritul militar-patriotic. Exprim recunoștință marelui veteran pentru sacrificiul depus în obținerea victoriei asupra fascismului, astfel ca noi să ne bucurăm de pace și cer senin. Vă urăm sănătate, bucurii și mulți ani alături de cei dragi!”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

 
Pe 9 mai în Republica Moldova se sărbătoreşte Ziua Victoriei şi se comemorează eroii căzuţi în cel de-al doilea Război Mondial. La Chişinău, manifestările consacrate Zilei Victoriei încep la Complexul Memorial „Eternitate”.

0Shares