A murit „tatăl” celebrului desert italian tiramisu

 A murit „tatăl” celebrului desert italian tiramisu

Ado Campeol, supranumit de presa italiană „tatăl” celebrului desert tiramisu, a murit la vârsta de 93 de ani. Anunțul a fost făcut de guvernatorul regiunii Veneto, Luca Zaia, pe pagina lui de Facebook, relatează SHOK.md, cu referire la presa rusă.

Campeol a fost proprietarul restaurantului italian Alle Beccherie, care în anul 1972 a adăugat în meniul său un desert cu mascarpone și  biscuiţi înmuiaţi în cafea. După ce o publicație locală dedicată gastronomiei  a scris despre asta, desertul a devenit unul dintre cele mai cunoscute feluri de mâncare din Italia.

Tiramisu a apărut „mulțumită intuiției și imaginației” soției lui Campeola, Alba.

Co-autorului desertului, bucătarul Roberto Linguanotto a spus că preparatul a apărut întâmplător, în timp ce făcea înghețată din vanile. Linguanotto a pus nişte mascarpone într-un bol cu ouă şi zahăr şi, după ce a remarcat gustul plăcut al amestecului, i-a spus soţiei lui Campeol, Alba.

Ulterior, Linguanotto și soția Campeola au perfecționat rețeta adăugând prăjituri înmuiate în cafea și cacao. L-au numit „Tiramisu”, ce poate fi tradus „înveseleşte-mă”.