„Acesta este cel mai grav accident petrecut în Lincoln în ultima vreme”. Un iPhone 14 a alertat autoritățile din Nebraska privind un grav accident

 „Acesta este cel mai grav accident petrecut în Lincoln în ultima vreme”. Un iPhone 14 a alertat autoritățile din Nebraska privind un grav accident

Șase persoane au murit după ce mașina lor s-a izbit de un copac în Nebraska, într-un accident grav care fost detectat cu ajutorul noului iPhone 14, potrivit autorităților.

Cinci bărbați aflați într-o Honda Accord și-au pierdut viața într-un accident duminică, în Lincoln, în jurul orei 14:15, potrivit New York Post.

O femeie în vârstă de 24 de ani care a suferit răni grave a murit mai târziu la spiral.

„Acesta este cel mai grav accident petrecut în Lincoln în ultima vreme.”, a declarat adjunctul șefului de poliție Michon Morrow.

Unul dintre pasageri aveau noul iPhone 14, care poate detecta accidentele grave de mașină, apoi să apeleze numărul de urgență și să alerteze contactele de urgență ale posesorului.

Printre victimele accidentului se numără șoferul de 26 de ani și femeia de 24 de ani. Ceilalți care au murit au fost doi tineri de 22 de ani, unul de 23 de ani și unul de 21 de ani, potrivit rapoartelor.

Limita de viteză afișată este de 40 de kilometri pe strada unde a avut loc accidentul, a raportat Journal Star local.

Impactul mașinii, care s-a izbit de copac a trezit-o pe Erin Bartak, o locatară. Aceasta a crezut că mașina ar fi putut lovi casa ei. Femeia l-a alertat pe tatăl ei, Brad, și fratele Bronson, potrivit ziarului.

Brad s-a repezit afară și a folosit o piatră pentru a sparge geamul din spate, dar motorul a luat foc curând. A folosit un furtun de grădină pentru a încerca să stingă flăcările cu ajutorul unui alt vecin până la sosirea pompierilor, a relatat Journal Star.

Anchetatorii nu au reușit să găsească niciun martor la accident până duminică după-amiază.

„Ne va lua ceva timp pentru a stabili cauza acestui accident. Luăm în calcul toate posibilitățile, inclusiv alcoolul, viteza sau distragerea atenției”, a declarat polițistul.

Noile modele iPhone 14 sunt capabile să trimită un apel de ajutor prin satelit în timpul unei situaţii de urgenţă şi au capacitatea de detectare a accidentelor.

Aura Mereuta

https://shok.md