Actorul din „Star Trek” poate deveni cel mai în vârstă om care va vizita spațiul. Acesta are 90 de ani

 Actorul din „Star Trek” poate deveni cel mai în vârstă om care va vizita spațiul. Acesta are 90 de ani
Admiralul Kirk din „Star Trek” poate deveni cel mai în vârstă om care va vizita spațiul. Actorul canadian William Shatner are în prezent 90 de ani și va putea călători cu nava spațială a miliardarului Jeff Bezos.Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, în vârstă de 57 de ani, al doilea cel mai bogat om din lume, ar putea fi însoțit în următoarea călătorie cosmică de legendarul actor William Shatner, scrie SHOK.md cu referire la theguardian.
Zborul spaţial este prevăzut în octombrie, iar Căpitanul Kirk va deveni cea mai vârstnică persoană care va călători în spaţiu. Shatner şi-a exprimat dorinţa de a merge în spaţiu anul trecut. El a trimis un tweet, în acest sens, către NASA, cu el într-o fotografie modificată în Photoshop, îmbrăcat în costum de astronaut. Și se pare că Bezos s-a sesizat în acest sens și îi va îndeplini dorința în curând.

Jeff Bezos a efectuat pe 20 iulie primul zbor spaţial la bordul New Shepard, fiind însoţit de fratele său Mark, de aviatoarea Wally Funk, în vârstă de 82 de ani şi de Oliver Daemen, în vârstă de 18 ani. Acest din urmă este cea mai tânără persoană care a călătorit în spațiu până acum.

Miliardarul Jeff Bezos investește masiv în compania sa aerospațială, Blue Origin, pentru a ne oferi tuturor șansa de a zbura în spațiu. Compania efectuează permanent teste, iar rezultatele nu întârzie să apară.

Pe 16 septembrie, SpaceX a lansat primul zbor turistic în spațiu. Călătoria a durat trei zile.

Maria Palade

https://shok.md/