FRESH
Aşa l-a cucerit Melania pe Donald Trump? Fotografii nud cu Prima Doamnă ...
Noua iubită a lui Brad Pitt, Nicole Poturalski, mesaj pentru Angelina ...
Melania Trump are statuie de bronz în orașul natal din Slovenia
5 REGULI pentru o vacanță COMODĂ CU PRIETENII! Vezi ce secrete dezvăluie ...

9 paşi pentru a scăpa de o relaţie toxică

Cu toţii am trecut sau trecem printr-o situaţie de genul, dar nu îţi face probleme, iată 9 paşi care să te ajute să scapi de o relaţie toxică.

Comunicarea deciziei

Nu mai evita această discuţie şi începe să te gândeşti cum o să pui problema, deoarece nu este atât de simplu să îi comunici cuiva că trebuie să iasă din viaţa ta. Încearcă să discuți la obiect, fără să laşi portiţe deschise şi mesaje interpretabile.

Rebound

Nu te grăbi să îţi cauţi refugiul în braţele altcuiva, încearcă să treci prin această experienţă de una singură, doar aşa o să poţi să înţelegi totul cum trebuie şi să ajungi să tratezi situaţia ca atare. Un refugiu este doar un „plasture” care riscă să cadă la un moment dat şi o sa rămâi cu sentimentele reprimate şi există posibilitatea să te întorci la relaţia precedentă. Mai mult decât atât poţi chiar să răneşti o persoana bună, din incapabilitatea ta de a te confrunta singură cu problemele.

Introspecţie

Ia-ţi timp pentru tine, relaxeză-te şi încearcă să înţelegi mai bine situaţia, cum de ai lăsat să se ajungă în punctul acela, în ce ipostaze ai fost chiar tu de vină şi în ce măsură poţi să eviţi relaţiile de genul ăsta pe viitor. Dacă ai nevoie de ajutor specializat, nu ezita să îl ceri, poate o să îţi fie mai uşor să realizezi care au fost problemele de fapt.

Evitarea refugiului în trecut

Există posibilitatea să apară dorinţa să te întorci la trecut şi la persoana de care vrei să te îndepărtezi, din diferite motive, poate îţi este foarte greu să excluzi acea persoană din viaţa ta  sau  trăieşti cu impresia că nu o să mai găseşti pe nimeni care să fie lângă tine in felul acela, poate aveţi o afacere împreuna sau chiar copii. Indiferent de motiv, decizia ta trebuie să rămână fermă şi să încerci să eviţi contactul cu persoana în cauză, fără să îi mai cauţi scuze pentru comportamentul neadecvat.

Ajutor de la familie, prieteni

Dacă îţi este imposibil să excluzi de una singură persoana respectivă, nu te panica. Poţi cere ajutorul familiei si al prieteniilor sau chiar al partenerului de cuplu, care te-ar putea ajuta să te îndepărtezi mai uşor şi să restricţionezi contactul.

Acceptarea situaţiei

Trebuie să realizezi că această schimbare nu o să se întample peste noapte şi probabil o să dureze puţin mai mult, până o să reuseşti să treci peste toata relaţia şi să revii la vechiile obiceiuri, dar nu este capăt de lume, lucrurile uşor, uşor, încep să meargă mai bine, chiar dacă nu le observi imediat. Tot ce trebuie să faci este să accepţi şi să îmbrăţişezi schimbările care vor avea loc.

Reorganizarea rutinei şi ocuparea timpului

Există un proiect de care te-ai îndrăgostit, dar nu ai apucat să îi oferi atenţia necesară, doarece erai consumată de fosta relaţie toxică sau poate îţi doreşti să te ocupi de un nou hobby, acum este momentul cel mai prielnic să acorzi timp noilor interese şi să îţi clădeşti o nouă rutină. Caută să încerci orice îţi poate aduce zâmbetul pe buze, de la lucrurile micuţe, precum mersul în parc, la lucruri mai complicate, de exemplu călăritul.

Recăpătarea încrederii

Se întâmplă destul de des ca o persoană aflată într-o relaţie toxică să îşi piardă încrederea în sine şi să ajungă să se simtă exclusă sau inferioară. În această situaţie, acordă-ţi timp şi poţi începe cu mici schimbări, care să dea rezultate pe termen lung, poţi să încerci să mergi la sală, să te apuci să citeşti mai mult sau chiar să îţi schimbi culoare părului, dacă ai impresia că acest lucru te poate ajuta, plus multe altele.

Amintiri noi

E timpul să înlocuieşti amintirile negative din fosta relaţie cu unele noi, vesele şi pline de vibe-uri bune. Fugi într-o vacanţă cu fetele la mare sau pleacă la ski, ieşi în oraş, distrează-te şi reîndrăgosteşte-te de viaţă. În timp o să realizezi că soarele începe iar să răsară pe strada ta şi o să te simţi complet împacată cu decizia luată. Ştii cum se spune, tot răul spre bine, trebuie doar să ai răbdare.

unica.ro


AUG 23, 2019 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Ce îți dorești în această vară?

View Results

Loading ... Loading ...