FRESH
Una dintre cele mai mari enigme ale istoriei. Camera de Chihlimbar, ...
(FOTO) Cea mai sexy femeie din lume. Megan Fox, cele mai spectaculoase ...
Ce trebuie să schimbi la tine în această primăvară, în funcție de ...
Elon Musk a pierdut locul 2 în topul celor mai bogați oameni din lume. ...

Ceașca de sănătate. Vinul de citrice este ”doctorul” bolilor frecvente ale acestui secol

Excelente pentru combaterea infecțiilor, pentru îmbunătățirea circulației și pentru vigoare, aceste citrice sunt un izvor de vitamine, de flavonoide și de beneficii pentru menținerea sănătății organismului. Un preparat natural, obținut din aceste citrice, bogate în substanțe active, este vinul de citrice, scrie click.ro.

Grapefruitul, o sursă de energie

Acest fruct  conține  o cantitate mare de vitamina C,  potasiu și betacaroten. Nutriționiștii susțin că un singur fruct furnizează organismului  60% din  necesarul  zilnic de substanțe active, recomandat  de nutriționiștii americani , dar și o cantitate suficientă de potasiu. În același timp, soiurile de grapefruit roșu  și roz conțin mai multă vitamian C decât grapefruitul alb. Totodată,  în compoziția acestui fruct  se regăsește  o cantitate  semnificativă  de carotenoide,  între care  betacaroten și pectină, Specialiștii recomandă  să se  consume  grapefruitul în tratarea  afecțiunilor circulatorii, a durerilor de gât și a gingivitei.  Mai mult, fructul asigură energia organsmelor  stresate și lipdite de vigoare.

 Mandarinele au proprietăți anticancerigene

Aceste fructe  savuroase  conțin o cantitate semnificativă de flavonoide, substanțe care au proprietăți anticancerigene  dovedite.  Mandarinele  sunt antioxidante  și au puterea să oprească înmulțirea tumorilor. În același timp,  aceste delicioase fructe exotice sunt o sursă importantă de vitamine :  A și B. O dietă bogată în mandarine poate să-l protejeze  pe consumator împotriva unor afecțiuni grave, frecvente în  secolul nostru:  bolile de inimă, cheagurile de sânge,  colesterol rău, osteoporoza și hipertensiunea  arterială.  Totodată,  vitaminele din complexul B și potasiu, conținute de mandarine, previn  boala Altzeimer și cataracta, boli specifice vârstei a treia. În același timp, mandarinele   contribuie la  prevenirea  tusei, a răcelilor și a gripei.

Portocala sporește rezistența organismului în fața infecțiilor

Un  altt ingredient valoros,  folosit la preparatea vinului de citrice, este portocala. Este bogată în vitamina C  și ajută  la menţinerea sănătăţii celulelor din sânge. În acelaşi timp, portocala este apreciată de nutriţionişti şi pentru faptul că sporeşte rezistenţa organismului în faţa infecţiilor.

Ce confirmă studiile recente

Studiile recente semnificative  confirmă faptul că portocala scade nivelul de colesterol, îmbunătăţeşte absorbţia fierului, protejează împotriva tensiunii arteriale şi a cancerului. În același timp,  deliciosul fruct este de mare ajutor celor care se confruntă cu migrenele şi alergiile. Migrena este  o afecţiune frecventă care  apare de cele mai multe ori după perioade de stres intens, după eforturi fizice, dar și  după o masă copioasă. ” În astfel de momente, este bine să știți că puteţi scăpa de calvarul durerilor fără să înghiţiţi un pumn de pastile pe care să le înlocuiți cu un suc de portocale”,  susține  Eugen Giurgiu,  doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, în lucrarea: ”Beneficiile fructelor exotice”. Tratamenrul  cu vin de citrice are efecte  tonice, calmante şi relaxante asupra întregului organismului. Mai mult, s-a constatat că un vin terapeutic, care conţine mandarine ,  portocale  și grapefruit este apreciat pentru numeroasele  sale avantaje: combate cu succes o mulțime de boli, lipsa de energie și se prepară foarte ușor.

Rețeta săptămânii – Vin terapeutic din grepfruit, mandarine și portocale

Ingrediente: 4 portocale, 4 mandarine, 3 grapefruit, o linguriţă de cimbru, o linguriță de hrean, două kg de vin roşu dulce, procurat de la producător

Preparare: Într-un borcan de sticlă, puneţi fructele tăiate  mărunt, cu coajă cu tot. Apoi, adăugaţi hreanul ras, cimbrul uscat şi vinul. Lăsaţi ingredientele să se macereze timp de 5 zile, apoi strecuraţi. Păstraţi leacul la frigider și consumaţi câte un păhărel de 50 ml după masa de prânz, pentru efectele revigorante asupra organismului. De asemenea, în zilele cu migrene luaţi câte o lingură din acest vin gustos, din patru în patru ore.


NOI 8, 2019 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII