FRESH
Horoscop 26 octombrie 2020. Ocazie unică și moment delicat
Mergi la cumpărături și-ți rămâne gândul la un obiect? Regula zgârcitului ...
FOTO Ana Baniciu din nou PROVOCATOARE. Cântăreața, cu sânii la vedere ...
FOTO Actorul Sali Levent, în compania unei blonde superbe! Cu ce s-au ...

De ce e bine ca investiţia cea mai mare să o faci în tine

Chiar dacă de foarte multe ori îi pui pe cei dragi pe primul loc, cea mai mare investiţie ar trebui să o faci în tine! Dacă tu eşti fericită fizic şi psihic, dacă te simţi împlinită şi găseşti mereu puterea de a face lucruri, atunci şi cei din jurul tău vor fi bine.

Nu este un citat motivaţional, ci chiar realitatea. Dacă în ultimul an i-ai luat hăinuţe doar copilului, ţi-ai răsfăţat partenerul cu diferite cadouri, fără a avea o ocazie anume, e timpul să te gândeşti şi la tine. Nu înseamnă că eşti egoistă sau că nu-ţi iubeşti familia, ci e doar o conştientizare că e momentul să te valorizezi mai mult.

Ai tot amânat să îţi cumperi brăţara pe care ţi-o doreai de mult timp? Ţi se pare că trenciul crem, franţuzesc, e mult prea scump pentru tine şi te-ai mulţumit cu haina cumpărată acum trei ani? Te vopseşti acasă pentru a economisi bani? Dacă e aşa, eşti o mamă şi o soţie extraordinară, dar îndrăzneşte să obţii şi pentru tine tot ceea ce râvneşti. Achiziţionează lucrurile pe care ţi le doreai de ceva timp, fă cursuri pentru a învăţa lucruri noi şi ieşi mai mult în oraş. Iată câteva cursuri care ar putea echivala cu începutul unui restart:

Un curs de automachiaj

Dacă până acum foloseai în grabă doar mascara şi un gloss, poate e timpul să acorzi o mai mare atenţie fizicului tău. Începe cu un curs de automachiaj cu ajutorul căruia vei învăţa să-ţi pui în evidenţă trăsăturile, să alegi cosmetice adecvate tenului tău şi să foloseşti tehnici de make-up prin care să pari mai tânără şi fără imperfecţiuni.

Avantajele acestui curs sunt multiple. În primul rând, îl poţi face în weekend, chiar şi într-o singură zi. În al doilea rând, un astfel de curs este accesibil, indiferent de mentorul pentru care optezi. Dincolo de aceste aspecte, a învăţa să te machiezi singură îţi va da multă încredere în tine şi, în timp, vei economisi bani. Nimeni nu o poate face mai bine decât tine, căci tu îţi cunoşti cel mai bine tenul, imperfecţiunile şi culorile care te avantajează. Există şi „riscul” de a începe să-ţi doreşti să faci din asta o meserie şi, totodată, o modalitate de a-ţi suplimenta veniturile. În acest caz, pe lângă cursul de automachiaj, va trebui să te întorci pe băncile unei şcoli de make-up pentru un curs de bază, apoi vei trece la cele pentru avansaţi şi masterclass-uri.

Un blog

Psihologii spun că un jurnal ne ajută să ne înţelegem mai bine, să te detaşăm, în timp, de o anumită problemă şi să gestionăm mai eficient situaţiile dificile. Decât să dai banii pe terapie, poţi începe să scrii un blog. Concentrează-te pe ceea ce îţi place, împărtăşeşte experienţele tale şi nu te eschiva să oferi recomandări în domeniile pe care le cunoşti foarte bine.

Dacă eşti pasionată de modă, roagă-ţi soţul, copilul sau o prietenă să-ţi facă poze, postează-le pe reţele de socializare şi cere păreri. În cazul în care ai citit zeci de cărţi de parenting, nu ezita să scrii despre ele, căci mamele mereu caută soluţii pe internet. Sau dacă eşti o cititoare „de cursă lungă”, atunci poţi începe să scrii recenzii, să faci analogii cu alte lecturi şi filme. Fără să îţi dai seama, poţi aduna în jurul tău o comunitate.

Pe lângă aprecieri şi comentarii pozitive, fii pregătită şi de „asaltul haterilor”, pentru că mereu vor exista şi persoane cârcotaşe. În orice caz, un blog te va responsabiliza şi mai mult şi, cu siguranţă, va deveni modalitatea ta preferată de a te exterioriza. În plus, e posibil să descoperi noi laturi ale tale de care nu erai conştientă, cum ar fi spiritul creativ sau cel polemic, pe care reţelele de socializare îl amplifică.

Sesiuni de pilates

Mişcarea e sănătate curat, însă în loc să începi cu exerciţii istovitoare la sala de fitness, îţi poţi face un abonament la pilates. Aceasta este o formă de aerobic uşoară, dar care antrenează toate categoriile de muşchi. În plus, dacă ai o leziune de menisc, dureri de spate sau senzaţia de imobilitate, vei putea să faci exerciţiile fără nicio problemă. Important e ca la început să îi spui instructorului ce probleme ai şi să-i detaliezi istoricul medical, dacă e cazul. În cazul în care, după ani întregi de stat în faţa calculatorului, ai căpătat o postură greşită, pilates este exact remediul pe care îl căutai. Nu ignora şi factorul de socializare: vei cunoaşte foarte multe cursante, iar în timp poţi să îţi faci noi prietene. Dacă doreşti să pierzi şi kilogramele în plus, antrenamentele de acest tip sunt eficiente atunci când urmezi şi o dietă.

Indiferent ce alegi să faci pentru tine, important e să începi să faci ceva care îţi place. Motivaţia vine făcând anumite lucruri, nu prin contemplare şi dorinţe refulate. În timp, vei observa la tine multe schimbări în bine pe care şi cei din jur le vor remarca.

okmagazine.ro


IAN 15, 2020 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII