FRESH
Gucci vinde blugi „murdari“ cu urme false de iarbă: Costă 650 de euro!
Văduva lui Luciano Pavarotti s-a căsătorit, după 9 luni de relaţie. ...
Smiley, în postura de actor. Primele declaraţii despre filmul în care ...
Dan Badea, la trei ani de la nunta cu Mădălina. Ce regret are actorul

De ce sunt bărbații „obsedați” de sâni?

Oamenii de știință au încercat zeci de ani să explice fascinația bărbaților pentru sâni. Profesorul Larry Young a oferit este cel care a aflat răspunsul. Se pare că evoluția umană, stă de fapt, în regresie. Amintirile din perioada alăptării sunt responsabile pentru nesațul cu care bărbații admiră sânii femeilor.

Larry Young, expertul care interpretează aspectele psihologice ale comportamentului uman, a făcut o paralelă între conduita adulţilor şi cea a bebeluşilor. Acesta a descoperit că bărbații iubesc sânii la fel de mult ca sugarii.

În timpul alăptării, în creier se declanşează secreţia de oxitocină, supranumită şi hormon al iubirii. Oxitocina este responsabilă cu apariția instinctului matern. Studiile din ultimi ani, au demonstrat că acest lucru nu se petrece exclusiv în cazul alăptării. Cercetătorii au demonstrat că stimularea mameloanelor activează aceleaşi zone ale creierului ca în cazul stimulării clitorisului.

Stimularea sânilor declanșează secreția de oxitocină

Young a explicat că, atunci când bărbaţii mângâie sânii partenerelor, în creierul feminin se declanşează secreţia de oxitocină, hormonul care are şi rolul de a spori dorinţa sexuală a femeii.

Bărbații sunt conștienți de această slăbiciune a femeilor și folosesc stimularea sânilor ca un imbold înaintea actului sexual. În același timp însă, ei și-au atribuit plăcerea feminină și au transformat-o într-una pur masculină.

„Atracţia pe care bărbaţii o simt pentru sâni este rezultatul unei reorganizări cerebrale care se produce în cazul bărbaţilor heterosexuali la vârsta pubertăţii. Evoluţia a adus acest tip de organizare cerebrală pentru că rezultatul ei ar trebui să fie crearea unei legături între bărbat şi femeie. Este un comportament pe care bărbaţii l-au dezvoltat pentru a stimula mecanismul formării instinctului matern“, spune specialistul.

Importanța acordată sânilor în specia umană, este dată de relațiile monogame și sexul în poziții ce implică contact vizual.

www.huff.ro


FEB 4, 2017 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII