[ X ]
[ X ]
[ X ]
FRESH
FOTO / Cât de mult a slăbit Bianca Rus. I se văd oasele!
(Foto) Un mini ghid pentru ALEGEREA COSTUMULUI DE BAIE- după siluetă!
Eugen Doga, despre problemele artiștilor și ale cetățenilor pe timp ...
Dwayne Johnson scoate din buzunar milioane de dolari pentru pasiunea ...

Dezvăluiri din culisele Comedy Zebra Show: De unde se trage porecla lui Beton, cum a cântat în corul bisericesc și cum a ajuns umorist

Dumitru Roman din Comedy Zebra Show

Unul dintre cei mai populari membri ai trupei umoristice Comedy Zebra Show, Dumitru Roman, a povestit, într-un interviu pentru Dorin Galben, despre copilăria sa, de unde i se trage porecla Beton, așa cum este numit și în prezent și cum se nasc ideile pentru filmulețele care adună sute de mii de vizualizări pe rețelele de socializare, scrie Shok.md.

Roman mărturisește că cel mai tare îl deranjează întrebarea de unde i se trage porecla, dar și denumirea trupei, însă a acceptat să deschidă parantezele. „Nu e un nume scenic, vine din copilărie, din curtea blocului. Am un frate mai mare și fiind mici, în curte, era la modă fiecare dintre noi să avem câte o poreclă. Prin 2000 era popular filmul Brigada, noroc de frate că nu sunt Cosmos, el avea un tricou cu inscripția Titon și băieții au început să îi spună Beton, iar mie – Beton cel mic. De atunci așa și am rămas. Sună destul de… beton”.

Cât despre Zebra Show, inițial aceasta apăruse în 2007, în anii săi de studenție, ca o echipă de TVC: „Se juca TVC, erau echipe diferite, băieții de la medicină erau în halate albe, cu umor negru, de aici și Zebra. Doctorii au un simț al umorului mai deosebit. Baza a fost atunci și a rămas și denumirea ulterior, din Zebra Friends s-a schimbat în Zebra Show. Deja prin 2011 s-a adăugat și Comedy, atunci era cunoscut proiectul din Rusia, poată dacă nu apărea, era să fie Zebra Show sau Umor cu zebra sau ceva mai banal”.

Părinții lui Roman nu au avut o viață ușoară, deși locuiau în capitală, însă el, fiind copil, nu a simțit greutățile anilor 90, deși de mic a fost implicat în diverse activități, ca să câștige și el un ban în plus pentru familie. „Ca să cumpere zilnic pâine și lapte, părinților nu le ajungeau banii, așa că erau nevoiți să iasă la piață, la fiecare stație era câte o piețișoară mică, vindeau începând de la ciocolate până la bere cu gheață”.

Beton a povestit și cum a ajuns să cânte în corul bisericii: „Am făcut școală cu profil muzical, nu pot să zic că am voce, prin clasa a 8-a am răgușit, dar până atunci eram tenor. Am cântat în corul școlii, dar și la biserică, la Catedrala Nașterea Maicii Domnului, prin clasa a 7-a a 8-a. În fiecare sâmbătă eram la slujbă, eram în corul copiilor, vreo 30 eram. Primeam și salariu, 100 de lei, dacă erai prezent 100% îți dădeau și 125. Nu era obligatoriu să cânt, dar oricum erau niște bani, tata primea un salariu de 500 de lei pe lună. În plus, era și interacțiunea cu preotul, ei sunt buni psihologi și pot să te ajute. Mergeam și în excursii pe la mănăstiri”.

Cum a ales, în cele din urmă să fie umorist? Roman spune că istoria este foarte lungă. A schimbat câteva facultăți, dar pentru că trebuia să muncească în același timp, nu a reușit să absolvească niciuna. Spune, însă, că anii de studenție i-au fost de folos, de altfel, ca și toate „profesiile” pe care le-a avut până a decis să se oprească la umor. Anume în timpul studiilor a ajuns în echipa TVC a medicilor, iar apoi a rămas în Comedy Zebra Show și până în prezent, făcând viața moldovenilor mai veselă.

Întreaga poveste a lui Dumitru Roman o puteți afla în interviu .


IUL 11, 2020 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Ce îți dorești în această vară?

View Results

Loading ... Loading ...