FRESH
Măștile fashion nu te protejează de Covid! Iată ce spun specialiștii
Horoscop 21 octombrie 2020. Surprize în dragoste și o lecție prețioasă
Tinerele care s-au bătut, aparent din cauza lui Constantin Țuțu, au ...
Fost star NBA, care a câştigat milioane, a ajuns să cerşească pe străzile ...

Nu acceptați VIOLENȚA! Oxana Barbu: „Dragi femei stimați-vă, respectați-vă, iubiți-vă. Dar nu acceptați violența sub nicio formă’’

Scriitoarea Oxana Barbu îndeamnă femeile să nu accepte violența în familie, bărbatul care iubește nu lovește. Astfel, a ţinut să transmită un mesaj în acest sens, informează SHOK.md.

,,Cu ceva timp în urmă am fost şi eu victiva violenței, dar am găsit puterea de a evada. Dar acum nu voi vorbi despre mine. Voi veni cu un sfat în susținerea femeilor care suportă violența proprilor soți din mai multe motive. Fie că nu au unde pleca, fie că le este ruşine de gura lumii. Dragele mele expresia “da ce va spune lumea a rămas demult în urmă”.

Mamele şi bunicile noastre au trăit de gura lumii dar noi fiind în secolul XXI-lea n-ar trebui să ne pese de lume. Sau sunt amenințate de soți că dacă pleacă sau depune plângere la poliție va fi pedepsită şi mai rău. Stimatele mele femei nu crede-ți frazei “Iartă-mă a fost la nervi, nu te mai lovesc”. Nu este nici pe departe aşa. Bărbatul dacă şi-a permis odată să te lovească aşa va fi mereu. Asta va veni o obişnuință pentru el. Multe dintre femeile țării noastre rabdă că nu văd alte soluții. Sau majoritatea din ele nu ştiu că există centre de plasament şi linia fierbinte. Nu vă fie teamă să vă adresați. Aşa vă salvați propria viață cât şi a copiilor dumneavoastră. Imaginați-vă pentru o clipă Doamne fereşte că în urma tăcerii dumneavoastră vi se întâmplă ceva? Ce va fi cu soarta copiilor? Am întâlnit cazuri când femeile agresate fizic de proprii soți îşi retrag cererea, sau inventează diferite pretexte. Cum ar au căzut din neatenție şi s-au lovit. Stimate femei! Nu vă mințiți singure pe voi. Îmi amintesc cazul anului 2014, atunci când o femeie fiind încendiată de propriul soț şi-a retras plângerea invocând motivul că a scăpat ceva fierbinte peste ea. A recurs la acest gest din motivul de a nu fi pedepsită şi mai rău. Femei! Iubiți-vă. Respectați-vă. Sunteți mame. Aveți obligația de a creşte şi educa copii. Nu uitați, de faptul că sunteți femei, şi nicidecum mingi de fotbal. Părinții voştri nu v-au dat viața ca cineva să-şi bată joc de voi. Odată ce va lovit deja nu poate fi vorba de iubire!

Bărbatul care iubeşte nu loveşte! Soțul dacă a ridicat o dată mâna asupra soției, deja nu poate fi considerat de bărbat. Puterea unui bărbat nu constă în faptul cât de tare loveşte o femeie! Puterea bărbatului constă în faptul de a o proteja. De ai fi alături la bine şi la greu. Bărbații care lovesc în soțiile lor, în acel moment uită de faptul că a lovit în mama copiilor săi. Cel mai trist din toate este că în momentul în care un bărbat a lovit o femeie, a uitat că tot o femeia i-a dat viață. Uită în acel moment că are fiică şi cineva exact aşa va proceda cu fiica lui. Am scris acest articol în speranța că-l vor citi multe femei sunt victime a violenței fizice. Şi analizându-l vor învăța să se iubească. Să se stimeze. Iar bărbaților au nervi şi nu au unde să şi-i verse, le propun să meargă la sala de forță. Acolo cu siguranță vor scăpa de ei. Dragi feme! Vin c-o rugăminte. Nu acceptați violența sub nicio formă. Găsiți în voi forțe de a pleca. Pentru că femeie este cea mai frumoasă ființă. Pentru că doar femeia oferă viață copiilor. Doar femeia are nopți nedormite când sunt copiii mici. Bărbați, respacti-vă mamele copiilor voştri”, a comunicat ea


AUG 16, 2020 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII