FRESH
Gucci vinde blugi „murdari“ cu urme false de iarbă: Costă 650 de euro!
Văduva lui Luciano Pavarotti s-a căsătorit, după 9 luni de relaţie. ...
Smiley, în postura de actor. Primele declaraţii despre filmul în care ...
Dan Badea, la trei ani de la nunta cu Mădălina. Ce regret are actorul

De ce nu pot avea orgasm unele femei. Explicația oamenilor se știință

Multe femei se întreabă de ce nu pot avea orgasm. În general, imposibilitatea de a ajunge la climax în cazul doamnelor, este pusă pe seama unor probleme emoționale. Cercetătorii au descoperit însă, cu există și o problemă legată de conformația fizică a unor femer, care le împiedică să atingă orgasmul.

Clitorisul este cea mia sensibilă zonă de pe corpul unei femei și, potrivit studiilor, se pare că mărimea lui contează. Oamenii de știință au descoperit că cele care au un clitors mic și poziționat spre interiorul vaginului, pot întâmpina dificultăți în a atinge orgasmul.

După ce au scanat pelvisul a 30 de femei cu o vârstă medie de 32 de ani, cercetătorii au observat un detaliu interesant.  Zece din aceste femei au spus că nu au avut niciodată sau au avut foarte rar orgasm, în timp ce restul au declarat că nu au probleme la acest capitol.

După ce au examinat cu atenție cele două gruprui de femei, oamenii de știință au observat că distanța dintre clitoris și vagin a celor care aveau probleme în a ajunge la orgasm, era cu 5-6 milimetrii mai mare decât a celorlalte. Acestea aveau și un clitoris mai mic decât femeile care nu aveau aceleași probleme. De aceea, cercetătorii au concluzionat că există o corelație între poziția și mărimea clitorisului și satisfacția sexuală.

„Nu există punctul G, există însă punctul C, clitorisul. Este sursa plăcerii sexuale pentru femei”, spune medicul Susan Oakley, ginecolog la spitalul Good Samaritan din Cincinnati, Ohio.

Este dificil de stabilit care este legătura de cauzalitate între orgasm și clitoris. Nu este clar dacă clitorisul unor femei este mai mic din cauze naturale sau pentru că ele nu au orgasm.

Nu știm încă dacă este oul sau găina. Au unele femei un clitoris mai amre pentru că au orgasme? sau s-au născut cu un clitoris mai mare ceea ce le ajută în atingerea climaxului?, spune doctorul Oakley.

Clitorisul este mai mult decât butonul vizibil. El este o structură complexă, de forma unui bumergang, ce se ascunde sub piele. Potrivit medicului, o distanță mai mică între el și vagin, le poate ajuta pe femei să atingă orgasmul mai ușor.

Între 18 şi 34% dintre femei ajung foarte greu la orgasm

Potrivit mai multor studii, între 18 şi 34% dintre femei ajung foarte greu la orgasm. Doar 15% dintre doamne reușesc să aibă mai multe orgasme în timpul actului sexual. Deși în majoritatea cazurilor, dificultățile sunt determinate de cauze psihologice, unele pot avea la bază probleme de natură anatomică.

Se discută cu foarte multă subiectivitate despre satisfacția sexuală în cazul femeilor.  Noi ne-am concentrat pe problemele anatomice, spune medicul.

Participantele la studiu au completat și un chestionar în care au vorbit despre diverse elemente din viețile lor sexuale, inclusiv nivelurile de dorință și excitare. Cercetătorii nu au observat diferențe mari între cele grupuri, cu excepția pozițiilor sexuale preferate, scrie livescience.com.

Femeile ce nu pot ajunge la orgasm preferau poziția misionarului, în timp ce femeile cu orgasme frecvente, preferau să stea deasupra partenerului. Cea de-a doua poziție oferă o stimulare mult mai bună a clitorisului.

Susan Oakley sfătuiește persoanele care au probleme în pat, să încerce să stea desupra bărbatului în timpul sexului. Astfel vor compensa faptul că au un clitoris mai mic.

www.huff.ro


IAN 26, 2017 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII